14.07.2020, 12:11

Фірташ відсудив у WOG 600 мільйонів

Господарський суд Волинської області задовольнив позов ПрАТ "Концерн Стирол", що належить олігарху Дмитру Фірташу, та вирішив стягнути з ТОВ "ВОГ Трейдинг" 598 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Finbalance.

Згідно з судовими матеріалами, ця заборгованість виникла на підставі договору про надання безпроцентної фінансової допомоги на поворотній основі. Строк повернення фіндопомоги спливав 1 січня 2019 року.

1 липня 2020 року госпсуд Донецької області відмовився задовольнити позов "ВОГ Трейдинг" до "Концерн "Стирол" про визнання недійсним згаданого договору.

За даними держреєстру, кінцевий бенефіціар "Концерн Стирол" - Дмитро Фірташ, а власники "ВОГ Трейдинг" - Степан Івахів, Сергій Лагур, Роман і Софія Єремеєви (діти покійного народного депутат Ігоря Єремеєва), яким належить група "Континіум" (серед її активів - у т.ч. мережа АЗС WOG).

У 2018 році Group DF Дмитра Фірташа публічно заявляла про кредиторські вимоги до мережі WOG на 460 млн доларів. Разом з тим, в Group DF заперечували, що вона є міноритарним акціонером WOG. 

За даними ЕП, Фірташ отримав пакет акцій мережі в 2013 році в рамках погашення боргу WOG перед банком "Надра". Раніше повідомлялося, що WOG побудувала частину своїх заправок за гроші Фірташа.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: