• Головна
  • Новини
  • Фірма депутата Бербеки освоїть ще 2,35 млн грн на прибиранні податкової в Ужгороді

01.06.2021, 11:07

Фірма депутата Бербеки освоїть ще 2,35 млн грн на прибиранні податкової в Ужгороді

Головне управління ДПС у Закарпатській області підписало договір на послуги прибирання приміщень із ТОВ «Експлуатаційна служба Нова оселя фасілітіс» за 2,35 млн грн. Співвласником компанії є депутат від Львівської міської ради Назарій Бербека, а сама фірма відома імітацією конкуренції на торгах.

Про це повідомили "Наші гроші. Львів".

Податківці замовили послуги з прибирання офісу головного управління податкової та її районних філій. Всього 16 об’єктів загальною площею 18,7 тис. м2  та їх прибудинкову територію. Прибирання розпочнуть з червня і надаватимуть послуги до кінця 2021 року.

Найбільше коштів підрядник витратить на зарплати працівникам – 1,36 млн грн або 57% від суми закупівлі. Натомість прибуток фірми складе 157 тис. грн або 6,6% від вартості контракту.

Про тендер

Участь у торгах загалом взяло 8 учасників, пропозиції трьох компаній були дешевші, ніж у переможця.

Наприклад, пропозицію ТОВ «Імпел гріффін сервіс», яке збиралось виконати роботи на 352 тис. грн дешевше, відхилили без належних підстав. Фірма поскаржилась до Антимонопольного комітету. На думку фірми, щоб підтвердити аналогічний досвід, достатньо надати договори та не потрібно всіх актів виконаних робіт. У АМКУ погодились із скаргою фірми і зобов’язали податківців повторно розглянути пропозицію компанії.

ДПС опублікувала протокол про намір укласти договір, але впродовж тижня компанія його не підписала. Тому перемога дісталась «Експлуатаційній службі Нова оселя фасілітіс».

Податковий «досвід»

Це перше держзамовлення компанії від закарпатських податківців. Натомість компанії ТОВ «Експлуатаційна служба Нова оселя» і ТОВ «Експлуатаційна служба Нова оселя фасілітіс» ставали регулярними підрядниками львівської податкової. Для цього вона навіть раптово перестала дотримуватися режиму секретності, оскільки раніше право виконувати такі роботи було лише в спеціального держпідприємства.

За останні два роки фірми отримали замовлень на понад 8 млн грн. На більшості закупівель вони «змагались» із власним працівником Ігорем Каленським. Останній подавався на торги як приватний підприємець, але не подавав всіх необхідних документів.

Детальніше про сумнівну конкуренцію «Наші гроші. Львів» писали у статті «Зачистка податкової»

Про постачальника

Компанія ТОВ «Експлуатаційна служба Нова оселя фасілітіс» належать депутату ЛМР від ЄС Назарові Бербеці та забудовнику Тарасові Дідику.

ТОВ «Експлуатаційна служба Нова оселя фасілітіс» зареєстрована у Львові. З початку 2020 року фірма підписала 8 договорів на 8,7 млн грн. Усі із них від управлінь ДПС та структурних підрозділів Львівської міської ради.

У власників фірми Назарія Бербеки і Тараса Дідика також є будівельний бізнес. Вони є співвласниками ТОВ «Львівська інвестиційна компанія. Тарас Дідик також є власником ТОВ «Бізнес-Вектор ДК», якому належить торгова марка «Нова оселя». Будівництво під цим брендом веде і «Львівська інвестиційна компанія».

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: