• Головна
  • Новини
  • ФДМ просить суд повернути "трубу Медведчука" у власність України

12.05.2021, 11:56

ФДМ просить суд повернути "трубу Медведчука" у власність України

Фонд держмайна просить суд повернути ділянку нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок" у власність України. Йдеться про так званої "трубі Медведчука".

Про це повідомляє прес-служба Фонду держмайна, передає Цензор.НЕТ .

Суд просять скасувати державну реєстрацію права власності ТОВ "ПрикарпатЗахідтранс" і Пд-Західного акціонерного товариства трубопровідного транспорту нафтопродуктів на цю ділянку нафтопродуктопроводу.

Так, Національне антикорупційне бюро і Спеціальна антикорупційна прокуратура завершили розслідування дій експерта, на підставі недостовірного висновку якої суд у 2017 році відмовив у визнанні права власності на частини нафтопродуктопроводів "Самара-Західний напрямок" за державою.

Нагадаємо, 11 травня генеральний прокурор Ірина Венедиктова підписала підозри у державній зраді і замаху на розкрадання національних ресурсів в Криму народним депутатам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

Слідчі СБУ проводять обшуки в офісі ОТЗЖ в кабінетах Медведчука на Великій Васильківській в Києві і ще в двох житлових будинках народного депутата в Києві.

Служба безпеки України опублікувала документи, що свідчать про вину нардепів ОТЗЖ Віктора Медведчука і Тараса Козака в державній зраді . Також оприлюднені аудіозаписи розмов Медведчука з високопосадовцем РФ .

На брифінгу Іван Баканов заявив , що повідомлений про підозру в державній зраді народний депутат з фракції ОТЗЖ Тарас Козак в даний час знаходиться в РФ, а його колега по фракції Віктор Медведчук - в Україні.

19 лютого, Рада національної безпеки України підтримав санкції проти 19 юридичних і восьми фізичних осіб, зокрема, Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко .

Також РНБО доручила повернути в державну власність нафтопродуктопровід Самара - Західний напрямок . Територією України проходить тисячу чотиреста тридцять три км нафтопродуктопроводу. Ділянка нафтопродуктопроводу експлуатує компанія "ПрикарпатЗахідТранс", яку пов'язують з Медведчуком.

У відомстві переконані, що нафтопродуктопроводом користуються іноземні компанії, якими володіють громадяни України, при цьому ніякої приватизації не було. Тому РНБО ухвалила рішення повернути державне майно народу України, а правоохоронці повинні з'ясувати, як державна власність опинилася в приватних руках.

В РНБО введення санкцій пояснюють тим, що Медведчук фінансував тероризм . Відповідне кримінальне провадження розслідує СБУ .

Ряд ЗМІ називав політика і бізнесмена Віктора Медведчука одним з бенефіціарів СЗН. У той же час партія "Опозиційна платформа - за життя" заявила, що Медведчук і члени його сім'ї не мали і не мають відношення до нафтопродуктопроводу.

Українська ділянка СЗН належить "ПрикарпатЗахідтранс" (Рівне), яке до 2016 року було структурним підрозділом "Транснафтопродукт" російської "Транснафти". У лютому 2016 року "Транснефть" продала "ПрикарпатЗахідтранс" швейцарської International Trading Partners AG. У березні 2019 року Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив виробничому унітарному підприємству "нафтобітумних завод", що належить великому приватному білоруському нафтотрейдерові "Інтерсервіс", отримати контроль над ТОВ "ПрикарпатЗахідтранс".

"ПрикарпатЗахідтранс" експлуатує ділянку СЗН протяжністю близько 1,1 тис. Км, призначений для прокачування дизельного палива з РФ і Білорусі як для внутрішніх потреб України, так і для транзиту в Європу, зокрема в Угорщину. Проектна потужність магістралі - 3,5 млн тонн на рік.Источник: https://censor.net/ru/n3264711

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: