• Головна
  • Новини
  • Експрацівник СБУ зізнався у вбивстві людини, яка начебто намагалась його вербувати на терактт

29.10.2021, 18:51

Експрацівник СБУ зізнався у вбивстві людини, яка начебто намагалась його вербувати на терактт

Сьогодні на прийом до чергового слідчого Державного бюро розслідувань прибув громадянин України, який повідомив про обставини вчинення ним убивства іншого громадянина в номері готелю у ніч з 28 на 29 жовтня 2021 року у м. Києві.

Про це повідомили в ДБР.

Він розповів, що є колишнім співробітником Служби безпеки України. За його словами, нещодавно до нього звернувся знайомий, який пропонував йому допомогти з організацією терористичних актів у столиці.

Переговори проходили у готелі в середмісті Києва, після відмови колишнього правоохоронця брати участь у терактах його знайомий спробував чоловіка ліквідувати. Зав’язалась бійка, у результаті, якої він завдав ножового поранення «вербувальнику».

Колишній правоохоронець стверджував, що одразу поїхав до своїх колишніх колег, але там, як йому здалося, розповідь не була сприйнята серйозно, тому він пішов до ДБР.

За результатами оперативного виїзду на місце можливої події виявилось, що громадянин говорив правду щодо вбивства.

Чоловік переданий слідчо-оперативній групі Шевченківського управління поліції ГУНП в м. Києві.

Правильно оцінивши ймовірність такого розвитку подій слідчі та оперативники Державного бюро розслідувань змогли прийняти вірне рішення.

ДБР завжди об'єктивно перевіряє будь-яку інформацію, яка містить ознаки злочину та реагує на кожне звернення громадян.

Водночас відділ комунікації поліції Києва, повідомив, що київські оперативники затримали чоловіка за нанесення товаришеві 47-ми ножових поранень.Слідчі готують зловмиснику повідомлення про підозру у скоєнні умисного вбивства. Йому загрожує до п’ятнадцяти років за ґратами.

До чергової частини Шевченківського управління поліції звернулась адміністратор хостелу на вулиці Жилянській та повідомила, що в одній із кімнат вона виявила чоловіка без ознак життя. На місце негайно прибули слідчо-оперативні групи районного та Головного управлінь поліції, криміналістична лабораторія та судово-медичний експерт.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника - начальника відділу кримінальної поліції Віталій Біленький, правоохоронці з’ясували, що чоловік разом із знайомим оселився у хостелі напередодні:

«Попередньо встановлено, що вночі між ним стався конфлікт, під час якого зловмисник наніс удари ножем товаришу та втік. Від отриманих травм потерпілий помер на місці. Судово-медичний експерт виявив на тілі загиблого 47 ножових поранень. У ході оперативно-розшукових заходів спільно із співробітниками Державного бюро розслідувань ми затримали ймовірного підозрюваного протягом години неподалік від місця скоєння злочину у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це - громадянин України, 1973 року народження».

Слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство. Фігуранту загрожує до 15-ти років позбавлення волі. За процесуального керівництва окружної прокуратури слідчі готують затриманому повідомлення про підозру та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: