• Головна
  • Новини
  • Ексголова Тернопільської облради постане перед судом за вимагання

28.02.2024, 16:26

Ексголова Тернопільської облради постане перед судом за вимагання

Спеціалізована антикорупційна прокуратура за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерувала до суду обвинувальний акт щодо ексголови Тернопільської обласної ради

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура, інформує Еспресо.Захід 

27 лютого прокурор Спеціалізованої  антикорупційна прокуратура за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка в проханні надати та одержанні неправомірної вигоди від бізнесмена-волонтера.

Як нагадали у САП, у червні 2023 року голову Тернопільської обласної ради викрили на одержанні понад 600 тис. грн. Ці кошти посадовець вимагав за узгодження та включення у перелік об’єктів, які потребують фінансування за бюджетні кошти, виконаних робіт з капітального ремонту дороги місцевого значення, а також подальше підписання актів виконаних робіт комунальним підприємством Тернопільської обласної ради. Дії колишнього посадовця кваліфікували за ч. 4 ст. 368 та ч. 1 ст. 263 КК України.

У червні того ж року на вимаганні від цього ж підприємця майже 2 млн. грн викрили також двох заступників голови Тернопільської обласної військової адміністрації. Матеріали стосовно них 10.01.2024 були виділені в окреме провадження, досудове розслідування в якому триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: