• Головна
  • Новини
  • Екс-начальника в'язниць Західної України відпустили під заставу

26.03.2020, 12:33

Екс-начальника в'язниць Західної України відпустили під заставу

Суд відпустив під 630,6 тисяч гривень застави колишнього начальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Михайла Дзюдзя, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 25 березня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомив журналісту «Слово і Діло» прокурор САП Денис Демків.

Також на Дзюдзя покладено низку обов'язків: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у справі; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Як відомо, НАБУ і САП просили суд взяти Дзюдзя під варту із альтернативою застави в 10 млн грн. Водночас адвокат підозрюваного просив або відмовити взагалі у застосуванні запобіжного заходу, або відпустили його клієнта на поруки.

Під час засідання чинний народний депутат Андрій Лопушанський подав заяву про взяття на поруки Дзюдзя. З такою ж заявою виступив і голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексначальнику Західного міжрегіонального управління Мін'юсту Дзюдзю. Слідство нібито має докази, що ексначальник Західного міжрегіонального управління Мін'юсту вимагав і щомісячно отримував від підпорядкованих йому керівників установ виконання покарань неправомірну вигоду. Йшлося про те, що за неправомірну вигоду Західне міжрегіональне управління не перевірятиме дотримання режиму відбування покарань ув'язненими та не здійснюватиме заходи контролю господарської діяльності у підпорядкованих установах виконання покарань.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: