• Головна
  • Новини
  • Двох "чиновників" із Криму судитимуть за колабораціонізм

23.09.2024, 20:02

Двох "чиновників" із Криму судитимуть за колабораціонізм

Українські правоохоронці передали до суду матеріали щодо двох російських "чиновників" з тимчасово окупованого Криму у справі про колабораційну діяльність.

Про це повідомив пресцентр Прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, пише WestNews.

Згідно з результатами слідства, один з обвинувачених у 2023 році добровільно обійняв посаду "директора" Департаменту транспорту та розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури в окупаційному уряді Севастополя. За відкритими даними, йдеться про Станіслава Таматаєва.

Інший обвинувачений став "заступником голови адміністрації та головним архітектором" окупаційної влади Феодосії. За даними слідства, цю посаду обіймає Філіп Бірюк.

У прокуратурі зазначають, що обидва чиновники виконували функції представників влади держави-агресора та активно сприяли її діяльності на окупованих територіях.

Їхні дії кваліфіковані як колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України), що передбачає покарання у вигляді до 10 років позбавлення волі.

Прокуратура також зазначила, що вже передала до суду обвинувальні акти щодо 68 інших "чиновників" із Криму, які співпрацювали з окупаційною владою.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: