• Головна
  • Новини
  • Дві стратегії європейської зради, або ж Україна в тіні Мюнхенської конференції

16.02.2020, 17:47

Дві стратегії європейської зради, або ж Україна в тіні Мюнхенської конференції

Європа наполегливо штовхає Україну в обійми Росії.

Про це своїй сторінці у ФБ пише політолог та директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко:

«Якщо раніше ми сильно підозрювали, що можлива угода між Трампом і Путіним за рахунок України, то після Мюнхенської конференції небезпека прийшла з боку Європи. Європа наполегливо штовхає Україну в обійми Росії. Точно так, як в 20 столітті європейські політики здавали Чехословаччину Гітлеру, тільки щоб він не чіпав Францію і Великобританію. Але зараз Європі нічим стримувати наступ Путіна. Вона стоїть перед важким вибором – або зміцнювати НАТО і перетворювати Україну на форпост європейської безпеки, але сваритися з путінською Росією, або ж здавати Кремлю Україну.

Те, що раніше вимагав Кремль щодо України – сумнівний, гібридний мир в обмін на здачу окупованих територій Криму і Донбасу, тепер застосовується до всієї Європи.

Під ефективним шантажем Путіна Європа намагається, на кілька років, виторгувати собі спокій за рахунок здачі України. Це називається «обміняти мир на території», придбати тимчасову і формальну європейську безпеку в обмін на втрату України для майбутнього Європи.

Нам залишається тільки з'ясувати, яка стратегія європейської зради «перспективніша» для України.

Перша стратегія перетворення України на російський форпост, що загрожує НАТО - це повільне і методичне придушення країни, серія принципових політичних поступок української влади Кремлю під тиском Європи. Ця стратегія буде реалізовуватися під гаслом – неважливо під ким виявиться Україна, під путінською Росією чи Європою. Тут буде застосовується віяло тактик, від «нарізання скибочками» України до тактики «повільного варіння жаби». В результаті – набуття Україною ідентичності «вічної жертви» і повну нечутливість, байдужість українського суспільства перед загрозою смертельної небезпеки.

Друга стратегія – це жорстке «шматування» країни, брутальний розділ України «по живому», незважаючи на біль, протести і опір українців. Швидкий розкол країни на кілька частин, поки українці не оговталися від ганьби і поразки. Адже Кремль впевнений, що українці завжди «повільно думають і повільно їдуть» на відміну від росіян, які «повільно запрягають, але швидко їдуть». Правда, завжди не в той бік».

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

    Коментар

    Блоги

    Василь Чорний

    Громади Волині в умовах воєнного стану

    Мирослав Дністрянський

    ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

    Василь Чорний

    Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: