• Головна
  • Новини
  • Дрогобицький педуніверситет посів третє місце серед педагогічних закладів вищої освіти України

08.07.2024, 14:45

Дрогобицький педуніверситет посів третє місце серед педагогічних закладів вищої освіти України

Нещодавно інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua» сформував Консолідований рейтинг закладів вищої освіти України 2024 року.

Згідно з результатами цьогорічного рейтингу, Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка посів третє місце серед педагогічних закладів вищої освіти України. 

Зазначимо, що для укладання Консолідованого рейтингу ЗВО використано відомі рейтинги університетів країни: «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал НМТ на контракт», кожен з яких використовує важливі критерії оцінювання.

Консолідований рейтинг українських університетів 2024 року охоплює результати 235 закладів вищої освіти, а також містить 10 тематичних підрейтингів, у яких визначено найкращі класичні університети, найкращі технічні, аграрні, педагогічні, медичні та мистецькі виші, а також найкращі приватні університети, найкращі виші Києва, регіонів і областей України.

Як відомо, Дрогобицький державний педагогічний університет є єдиним педагогічним університетом Львівщини – 70% вчителів області є його випускниками.

Протягом 84 років своєї діяльності він залишається вірним покликанню – готувати висококваліфікованих працівників освітньої галузі, бути в авангарді розвитку вищої педагогічної освіти. 

У 2023 році в приміщенні університетського корпусу факультету української та іноземної філології, колишній гімназії Франца Йосифа, у якій впродовж 1867−1868 років вчився майбутній український геній, було відкрито перший музей-студію Івана Франка.

В умовах війни та нових викликів в університеті створено волонтерський центр, який координує організацію міжнародної гуманітарної допомоги; збір коштів на потреби Збройних сил України; плетіння маскувальних сіток; надання прихистку та психологічної допомоги внутрішньо переміщеним особам. Значну допомогу у цій діяльності надали партнери – заклади вищої освіти та громадські організації європейських країн, які й сьогодні продовжують підтримувати волонтерські ініціативи університету.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: