• Головна
  • Новини
  • Донором став чоловік, який потрапив у ДТП: у Тернополі здійснили чергову трансплантацію серця

22.11.2023, 15:26

Донором став чоловік, який потрапив у ДТП: у Тернополі здійснили чергову трансплантацію серця

У відділенні кардіохірургії і трансплантології Тернопільської обласної клінічної лікарні медики зробили чергову операцію із трансплантації серця

Про це йдеться на сторінці лікарні.

Відомо, що жонором став 37-річний чоловік, який потрапив в Лановецьку центральну районну лікарню після важкої ДТП. Внаслідок отриманої черепно-мозкової травми медики констатували у чоловіка смерть мозку. Згоду на трансплантацію органів дав його рідний брат.

Нове серце отримав 42-річний чоловік з Тернопільського району. У нього було хронічне запалення міокарда, що призвело до розширення всіх порожнин серця, порушення функції клапанів і зниження скоротливості серця до критичного показника.

"Цьому пацієнту ми провели операцію доволі швидко. Тривала вона близько трьох з половиною годин. Вилучення органів також робила наша команда в Лановецькій міській лікарні. Все відбувалося одномоментно. Органи доставили швидкою в обласну лікарню. В цей час інша команда вже чекала в операційній, де провела перший етап операції у реципієнта, підготувала все для до того, щоб зробити пересадку. В післяопераційному періоді ми щодня спостерігали за пацієнтом, робили безліч аналізів та обстежень для того, щоб контролювати, чи не відбувається відторгнення серця і, чи правильно функціонує. Сьогодні серце працює чудово і немає жодних ознак відторгнення", – розповів завідувач відділення кардіохірургії та трансплантології Володимир Мороз.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: