• Головна
  • Новини
  • До військових вишів зараховано близько 200 учасників АТО/ООС

20.09.2020, 15:32

До військових вишів зараховано близько 200 учасників АТО/ООС

«У 2020 році на навчання до ВВНЗ та ВНП ЗВО зараховано близько 200 учасників Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил. Це – найбільш вмотивовані вступники, які мають належну військову підготовку, а також безцінний бойовий досвід. Для учасників АТО/ООС були створені максимально сприятливі умови вступу на навчання до ВВНЗ та ВНП ЗВО», − зазначили у Департаменті.

Про це кореспонденту АрміяInform повідомили у Департаменті військової освіти і науки Міністерства оборони України.

Відповідно до Закону України «Про вищу освіту» та Особливостей прийому на навчання до ВВНЗ та ВНП ЗВО для підготовки військових фахівців тактичного рівня в умовах особливого періоду, затверджених наказом Міністерства оборони України, вступ цієї категорії осіб здійснювався у межах встановлених квот прийому за результатами вступних іспитів із конкурсних предметів безпосередньо у навчальних закладах. Отже, учасники бойових дій зараховувалися на навчання поза конкурсом.

«Аналогічними пільговими умовами вступу на навчання у ВВНЗ та ВНП ЗВО для здобуття ступеня вищої освіти «бакалавр» також могли скористатися й інші категорії вступників: особи, у яких один із батьків або усиновлювачів був військовослужбовцем, який загинув чи визнаний судом безвісно відсутньою особою під час виконання ним обов’язків військової служби; протягом трьох років після здобуття відповідної загальної середньої освіти; учасники бойових дій на території інших держав та члени їхніх сімей», − йдеться у повідомленні Департаменту.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: