• Головна
  • Новини
  • Директорам шкіл Львова доведеться пройти конкурс: подробиці від Довганик

04.06.2020, 16:11

Директорам шкіл Львова доведеться пройти конкурс: подробиці від Довганик

Через зміни в законодавстві із керівниками навчальних закладів укладають нові трудові контракти. Якщо ж із якимись керівниками вже були підписані контракти, але їх термін дії спливає, керівників цих навчальних закладів можуть призначати тільки через конкурс.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«У зв’язку із набранням чинності Закону України «Про повну загальну середню освіту», змінилися трудові відносини між працівниками і роботодавцями. Мова йде про керівників закладів освіти та управління освіти. Відповідно до цього закону були припинені трудові договори із тими керівниками, які перебували на безстрокових трудових договорах. З тими керівниками закладів освіти, які є пенсійного віку, з ними уклали нові трудові контракти терміном на 1 рік, а з усіма іншими уклали контракти на 6 років.

Проте, ця норма закону не стосується тих керівників, які на час вступу в дію цього закону вже перебували на строкових трудових договорах, на контрактах. У разі закінчення строку дії такого контракту, із такими керівниками припиняють трудові відносини, утворюється вакантна посада і заміщення такої посади можливе лише на конкурсній основі. Тобто ті керівники закладів освіти, які були на строкових трудових договорах, повинні зараз подаватись на конкурс. Лише після прийняття рішення конкурсної комісії, у разі перемоги діючого керівника, ця людина може призначатись на посаду на 6 років. Якщо якусь особу буде обрано вперше, то призначення можливе на 2 роки із можливим подальшим продовженням контракту на 4 роки», — пояснила Зоряна Довганик, начальниця управління освіти Львівської міської ради.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: