• Головна
  • Новини
  • Директора львівської фірми триматимуть під домашнім арештом за розтрату 1,4 млн грн

01.09.2021, 11:43

Директора львівської фірми триматимуть під домашнім арештом за розтрату 1,4 млн грн

Суддя Сокальського районного суду Львівської області Неля Отчак обрала запобіжний захід у вигляді домашнього арешту директорові  ТОВ «Будгарант Групп» Юрію Шуманському. Його підозрюють у розтраті 1,4 млн грн бюджетних коштів під час реконструкції підвісного мосту через річку Західний Буг у Червонограді.

Про це повідомили "Наші гроші. Львів" з посиланням на ухвалу суду від 25 серпня 2021 року.

Шуманський перебуватиме під нічним домашнім арештом до 23 жовтня поточного року, йому заборонено залишати помешкання з 22.00 до 6.00. Адвокат підозрюваного звертався з клопотанням до судді про заміну домашнього арешту на особисте зобов’язання, оскільки директор продовжує працювати і має ненормований робочий графік, але суддя це клопотання відхилив.

Тендер, через який висунуто підозру директорові підприємства, відбувся у 2018 році на замовлення відділу капітального будівництва та інвестицій Червоноградської міської ради. Вартість реконструкції підвісного мосту через річку Західний Буг у місті Червоноград становила 7 млн грн. У відкритих торгах конкурували дві фірми ТОВ В.Ф.Ф та ТОВ «Будгарант Групп», остання запропонувала на 100 тис. грн дешевшу ціну й отримала перемогу. Відповідно до підписаного договору, фірма мала виконати роботи до кінця вересня 2019 року. Згодом було підписано декілька додаткових угод, остання з яких від 3 січня 2020 року, яка стосувалася розірвання договору.

Слідчі стверджують, що директор «Будгарант Групп» підробив акти приймання будівельних робіт за 2018 рік та заволодів бюджетними коштами в сумі 1,4 млн грн. У документи директор вніс неправдиву інформацію про роботи, які фактично не були виконані.

Наразі Шуманському інкримінують «привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 ККУ) та «службове підроблення» (ч.2 ст.366).

Фірма «Будгарант Групп» заснована 2014 року в Львові. Юрій Шуманський керує товариством з 2017 року та є її підписантом. Засновником та бенефіціарним власником «Будгарант Групп» є Андрій Грицак (колишнє прізвище Пісюра). Як раніше повідомляли «Наші гроші. Львів», директора «Будгарант Групп» також підозрюють у привласненні 510 тис. грн під час виконання робіт на сміттєзвалищі у місті Великі Мости. За інформацією сайту YouControl, з 2018 року фірма отримала державних замовлень на 105 млн грн.

У відкритому кримінальному провадженні немає інформації стосовно висунення підозри службовим особам відділу капітального будівництва та інвестицій Червоноградської міської ради, які приймали акти виконаних робіт та перераховували кошти «Будгарант Групп».

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: