• Головна
  • Новини
  • Державна служба якості освіти України та територіальне управління у Львівській області провели апробацію інформаційно-аналітичної системи EvaluEd

28.07.2022, 16:39

Державна служба якості освіти України та територіальне управління у Львівській області провели апробацію інформаційно-аналітичної системи EvaluEd

Як повідомили в управління Державної служби якості освіти у Львівській області апробація інформаційно-аналітичної системи EvaluEd успішно проведена на базі чотирьох львівських шкіл: ПШ «Світанок», Класичної гімназії при ЛНУ ім. І. Франка, ліцеї № 38 ЛМР, ліцеї імені Івана Пулюя ЛМР.

Інформаційно-аналітична система EvaluEd  спрямована на вдосконалення зовнішньої системи забезпечення якості освіти, зокрема процедур інституційного аудиту шкіл в Україні, покликана організувати швидкий і якісний процес збору та аналізу великої кількості зібраних даних про заклади освіти для підготовки й проведення інституційних аудитів, а також для допомоги школам у проведенні самооцінювання.

«Керівники шкіл позитивно відгукують щодо використання ІТ-продукту у роботі, зокрема процедури проведення самооцінювання закладу освіти. Адже самооцінювання - важлива складова функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у школі. Воно допомагає оперативно реагувати на виклики, відстежувати динаміку та визначати напрями розвитку закладу освіти. EvaluEd – продукт високої доданої вартості, що допомагає автоматизувати процеси збору та обробки даних. Робота в системі EvaluEd допомагає упорядкувати та систематизувати інформацію, здійснити ґрунтовний аналіз діяльності закладу освіти задля послідовного підвищення якості освітнього процесу. За системою EvaluEd майбутнє», - каже Валентина Загрева, начальниця управління Державної служби якості освіти у Львівської області.

Під час апробації інформаційно-аналітичної системи EvaluEd фахівці управління Служби надали закладам освіти консультативну підтримку щодо проведення процедур самооцінювання, зокрема проведено інтерв'ю з керівниками закладів освіти, їх заступниками, практичними психологами та соціальними педагогами, здійснено анкетування учасників освітнього процесу, опрацьовано документацію закладу освіти, а також напрацьовано форми спостереження за освітнім середовищем.

ІТ-продукт дозволяє згенерувати більшість  різноформатних звітів, діаграм та графіків, що допомагають  проаналізувати отримані результати та визначити напрями роботи для покращення закладу освіти.

«За словами Руслана Гурака, Голови Служби, інформаційна система EvaluEd стане в основі розбудови якісної школи та системи освіти загалом. Невдовзі кожен заклад загальної середньої освіти в Україні зможе відчути переваги EvaluEd.

Вдячна колективам та керівникам закладів освіти за внесок у розбудову системи забезпечення якості освіти в сфері загальної середньої освіти та участь в апробації інформаційно-аналітичної системи зовнішнього оцінювання і самооцінювання освітніх та управлінських процесів у закладах освіти. Сподіваюсь, що результати, отриманні в ході апробації ІАС EvaluEd у частині проведення самооцінювання освітніх та управлінських процесів, стануть в нагоді для прийняття виважених управлінських рішень», - додає Валентина Загрева.

Усі напрацьовані пропозиції та рекомендації будуть враховані для вдосконалення інформаційно-аналітичної системи EvaluEd.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: