• Головна
  • Новини
  • Данилов: зволікання з сучасним озброєнням – це заохочення РФ до подальшої війни

17.09.2023, 09:54

Данилов: зволікання з сучасним озброєнням – це заохочення РФ до подальшої війни

Секретар Ради національної оборони України Олексій Данилов закликав Захід надати ЗСУ сучасне озброєння, заявивши, що дозування військової допомоги є помилкою, яка лише заохочує Росію до війни

Про це Данилов розповів у колонці на сайті "Української правди".

"Практика дозування у наданні Україні військової допомоги з міркувань острахів, аби не викликати роздратування Путіна і не провокувати Росію до подальшої ескалації, – хибна в основі. Відмова або зволікання з передачею українським збройним силам сучасного озброєння – це пряме заохочення кремля до подальшої війни, а не навпаки", – пише секретар РНБО.

Крім того, він переконаний, якби Чорноморський флот РФ був повністю або частково знищений, це могло б спонукати країну-агресора шукати швидше шлях до миру.

"Повна або часткова ліквідація російського військового Чорноморського флоту, що є вирішуваним завданням, повинна значно прискорити процеси на Росії пошуку виходу з розв'язаної війни. Це могла б бути хороша демонстрація відсутності можливостей у російської армії адекватної протидії західним технологіям, що малювало б подальших подій", – пояснює Данилов.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: