• Головна
  • Новини
  • ДБР оголосило підозру Іллі Ківі через бійку в ресторані

03.04.2020, 22:30

ДБР оголосило підозру Іллі Ківі через бійку в ресторані

Народному депутатові від “Опозиційної платформи — За життя” Іллі Киві 3 квітня оголосили підозру через напад на чоловіка у ресторані в центрі Києва.

Про це “Слідству.Інфо” повідомив керівник одного з департаментів Офісу Генпрокурора Олександр Панов.

“Сьогодні народному депутату Іллі Киві оголошено підозру в умисному заподіянні важкого тілесного ушкодження”, — повідомив Олександр Панов.

Мова йде про бійку в одному з ресторанів у центрі Києва, яка відбулася 22 січня. Тоді нардеп Кива вдарив головою в обличчя іншого чоловіка. Як повідомляли медіа, тоді від удару постраждав ветеран війни на Донбасі Михайло Майнман.

За словами Панова, після цього Киву неодноразово викликали в ДБР для вручення підозри — зокрема, 28 лютого та 2 березня, однак той так і не з’явився. Також у прокуратурі намагалися через суд змусити Киву прийти для вручення підозри, однак судді відмовили. Тоді Киву спробували викликати для вручення підозри ще раз — на 6 квітня. Однак оголосити підозру йому вдалося сьогодні, коли він прийшов у Офіс Генерального прокурора.

Та сьогодні, як розповів прокурор, Кива сам з’явився в Офіс Генерального прокурора,  де йому таки повідомили про підозру.

“Оскільки народний депутат відмовився отримати в руки будь-яке повідомлення, розписуватися у повідомленні про підозру, йому оголосили це повідомлення під відеозапис”, — каже Панов.

Сам Кива в ефірі одного з телеканалів заявляв, що він приходив на прийом до генпрокурорки Ірини Венедіктової. Однак там його начебто зустрів “спецназ ДБР”, де йому “намагалися вручити підозру”.

“Сьогодні в 10:00 я, як народний депутат, прийшов до Офісу Генпрокурора, щоб дізнатися, коли Ірина Венідіктова підпише підозру Петру Порошенку і вбивці Сергію Стерненку”,  — повідомляв Кива.

Також нардеп заявляв, що він не є підозрюваним, бо відмовився підписувати документ. Однак, за словами правоохоронця, Кива сказав неправду.

“Він набуває статусу (підозрюваного, — РЕД.) з моменту повідомлення йому про підозру. Якщо особа не хоче отримувати сам текст повідомлення або розписуватися в цьому повідомленні, це його право. Ніхто не порушував його процесуальні права”, — сказав Панов.

Нагадаємо, наприкінці січня 2020 року з’явилося відео, як народний депутат від “Опозиційної платформи — За життя” Ілля Кива вдарив головою в обличчя ветерана АТО. Згодом також стало відомо, що Кива після цього звернувся в поліцію, заявивши, що на нього напали.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: