02.05.2019, 08:53

Ціни на цибулю рекордно високі

Збільшення поставок з Узбекистану цибулі врожаю 2019 року трохи охолодило ціни на ринку України.

Про це повідомляють в інформаційному центрі «Інфо-Шувар» із посиланням на дані власного моніторингу.

Згідно останньому оновленню цін, сьогодні на гуртовому ринку ОРСП «Шувар» у Львові імпортна цибуля врожаю 2019 року пропонується по 21-23 грн/кг (0,71-0,78 EUR/кг). Імпортна цибуля врожаю 2018 року на «Шуварі» сьогодні пропонується по 20-25 грн/кг  (0,68-0,85 EUR/кг)  в залежності від якості. Іншими словами, за останній тиждень ціна на цибулю на «Шуварі» знизилася на 15-20%.

«Рання цибуля - це товар, з яким треба вміти працювати. Така цибуля досить складно переноснить логістику, втрачає протягом транспортування мінімум 10% ваги і швидко псується. Притримати таку цибулю неможливо і треба продати протягом тижня. Тому, цілком можливо, що збільшення такої пропозиції буде негативно впливати на ціни найближчими тижнями», - розповідають професійні трейдери, які працюють на ОРСП «Шувар».

Крім поставок із Узбекистану, на українському ринку продовжує збільшуватися пропозиція ранньої цибулі з Єгипту, яка пропонується приблизно за тією ж ціною, що й узбецька, але є значно краща за якістю. До того ж,  вже на початку травня, українські трейдери очікують перші пропозиції цибулі врожаю 2019 року з Таджикистану.

Нагадаємо, протягом квітня в Україні була зафіксована чергова хвиля подорожчання цибулі, в другій половині квітня ціни на вітчизняному ринку зросли в 2 рази до 25-28 грн/кг (0,85-0,95 EUR/кг). Такий рівень цін є рекордно високим за всю істрію Незалежної Україні. Більш того, чи не вперше в цьому сезоні, ціни на цибулю на українському ринку стали помітно вищими від цін на ринку сусідньої Польщі, яка теж в цьому сезоні дуже залежна від імпорту.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: