• Головна
  • Новини
  • Постачальники медичних масок підняли ціни більш ніж у десять разів

04.04.2020, 17:08

Постачальники медичних масок підняли ціни більш ніж у десять разів

Середні ціни на медичні маски на Prozorro у березні 2020 році збільшилися більш ніж у десять раз у порівнянні з початком року.

Такі дані наводить Transparency International Ukraine, пише РБК Україна.

За даними дослідження, державні замовники з 1 січня по 28 березня купили майже 2,5 млн медичних масок на 25 млн грн. Очікувано найбільше масок придбали в березні - 1,8 млн. Однак такі закупівлі проводилися і раніше: у лютому купили 547 тис., а в січні - 108 тис.

У січні 2020 року медичні маски замовники купували в середньому по 0,68-1,5 грн, у лютому - по 0,7-3,2 грн. Проте у березні відбувся раптовий стрибок - ціни раптово стрибнули до 10-25 грн за штуку.

Постачальники медичних масок підняли ціни більш ніж у десять разів

Серед найбільших постачальників багато тих, хто швидко переключився на медичні товари з іншого виду діяльності. До топ 5 постачальників масок увійшли лише 2 дві компанії, що спеціалізуються на медицині. Решта - автомобільна і будівельна компанії та ФОП, який раніше торгував одягом і взуттям, а ще раніше м’ясом, зазначається в повідомленні Transparency International Ukraine.

Нагадаємо, Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України відкрило справу стосовно виробників і постачальників медичних масок, а також аптечних мереж Києва, у зв'язку зі зростанням цін на вироби під час спалаху коронавірусу.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України зафіксував різке зростання цін на деякі продовольчі товари. У деяких регіонах з початку березня ціни на гречану крупу зросли більше ніж на 50%, пшоно - на 24%, цукор на 16%.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: