24.05.2019, 22:28

ЦВК звернулася до влади через закупівлі під вибори

Центрвиборчком просить невідкладно вжити змін до закону "Про державні закупівлі", щоб встигнути провести необхідні для проведення виборів тендери.

Центральна виборча комісія звернулася до президента, Верховної Ради, Кабінету міністрів і Міністерства економічного розвитку і торгівлі з вимогою врегулювати проведення публічних закупівель під час позачергових виборів народних депутатів. Про це повідомляється в прес-релізі ЦВК у п'ятницю, 24 травня.

Зокрема, главу держави, парламент і уряд просять забезпечити невідкладне прийняття Верховною Радою змін до закону Про державні закупівлі.

Від Мінекономіки вимагають надати пропозиції щодо врегулювання тендерних процесів.

"Рішення прийнято у зв'язку з тим, що, незважаючи на брак часу для проведення процедур закупівель під час виборчого процесу позачергових виборів народних депутатів України від 21 липня 2019 року і можливі ризики скасування зазначених процедур закупівель, Комісія не має змоги забезпечити підготовку і проведення цих виборів відповідно до чинного законодавства України у сфері державних закупівель", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, напередодні в ЦВК оголосили про початок виборчого процесу з 24 травня. При цьому в комісії поскаржилися, що чинні норми законодавства не дозволяють здійснити всі закупівлі, особливо у двомісячний період кампанії.

Як відомо, дострокові парламентські вибори пройдуть 21 липня.

Кореспондент

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: