• Головна
  • Новини
  • ЦВК відмовила в реєстрації кандидатів від партії Саакашвілі

24.06.2019, 00:43

ЦВК відмовила в реєстрації кандидатів від партії Саакашвілі

ЦВК відмовила в реєстрації кандидатів у народні депутати, включених до виборчого списку партії "Рух нових сил” Міхеїла Саакашвілі.

Про це повідомляє ЦВК за підсумками сьогоднішнього засідання, яке провела голова комісії Тетяна Сліпачук, - пише Укрінформ. 

“Розглянувши відповідні документи, комісія відмовила в реєстрації кандидатів у народні депутати України, включених до виборчого списку політичної партії "Рух нових сил” Міхеїла Саакашвілі у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та кандидатів у народні депутати України, висунутих зазначеною політичною партією в одномандатних виборчих округах на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. Також відмовлено в реєстрації Богомазова П.С. представником зазначеної політичної партії у ЦВК з правом дорадчого голосу”, - йдеться в повідомленні.

При розгляді цього питання ЦВК зазначила, що позачергові вибори народних депутатів призначено на 21 липня 2019 року Указом Президента України від 21 травня 2019 року.

А отже, розгляд 8 травня 2019 року на засіданні ради політичної партії "Рух нових сил” Міхеїла Саакашвілі питань, пов’язаних з участю партії в позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, не міг бути здійснений.

Комісія констатувала, що скликання та проведення позачергового з’їзду "Руху нових сил” Міхеїла Саакашвілі 10 червня 2019 року, а також затвердження на ньому виборчого списку кандидатів у народні депутати в багатомандатному виборчому окрузі та висування кандидатів в одномандатних виборчих округах відбулось у порушення вимог статуту цієї партії.
Також прийнято рішення надіслати до Національної поліції копію цієї постанови та копії протоколу засідання ради політичній партії "Рух нових сил” від 8 травня 2019 року і протоколу  її позачергового з’їзду від 10 червня 2019 року для здійснення перевірки та в разі необхідності вжиття передбачених законодавством заходів реагування.

Окрім того, під час засідання відмовлено в реєстрації двох кандидатів у народні депутати України, висунутих у порядку самовисування, в ОВО. А саме: Бреля Ю.В. – в ОВО № 124, Могильнікова В.Д. – в ОВО № 141.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: