• Головна
  • Новини
  • “Чорний тюльпан” у Слов'янську відкрив інсталяцію про російсько-українську війну

06.07.2019, 16:41

“Чорний тюльпан” у Слов'янську відкрив інсталяцію про російсько-українську війну

У Слов'янську на центральній площі, до 5-річчя звільнення міст сходу України, відкрилася інсталяція "Війна очима гуманітарної місії" Чорний тюльпан ".

Про це повідомив  Український інститут національної пам’яті.

Представники гуманітарної місії реконструювали два блокпости — українських військовослужбовці та незаконних збройних формувань, що стоять один на проти одного. Всі об'єкти, що представлені на інсталяції, були знайдені пошуковими системами. На площі вони виставлені в такому порядку, який максимально точно відображає реальну картину наслідків бойових дій. Замість трупів, які були виявлені на позиціях - муляжі.  

На інсталяції представлено бачення війни, що почалася в 2014 році, очима пошукових систем: розкидані елементи екіпіровки, озброєння, снаряди, покручені машини, символіка.

Інсталяція покликана показати людям, що війна знаходиться поруч, що вона все ще триває. І єдине обличчя війни - це смерть.

Нагадаємо, що цього року Україна відзначає 5-річчя звільнення міст сходу України. 5 липня 2014 року ЗСУ звільнили Слов'янськ і Краматорськ, розблокувавши гору Карачун, яка розташована між цими містами, і де протягом всієї окупації цього місця українські військові утримували свої позиції.
Гасло цьогорічної інформаційної кампанії – «Вертаємо своє!». Український інститут національної пам’яті підготував інформаційну соціальну рекламу. В основу білбордів, сітілайтів та метролайтів лягла робота харківського художника Нікіти Тітова. Дизайн розробила студія графічного дизайну WARTA.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: