• Головна
  • Новини
  • Чому українці в Польщі ігнорують заклики уряду повернутися і заробляти вдома

03.05.2020, 09:44

Чому українці в Польщі ігнорують заклики уряду повернутися і заробляти вдома

За найновішим дослідженням порталу busradar.pl, більшість українських працівників під час пандемії залишилася у Польщі, адже тут можна заробити у 4-6 разів більше, ніж в Україні.

По це інформує Польське радіо.

Більшість українських працівників, котрі працюють у Польщі, залишилася у країні, попри пандемію коронавірусу. І це не дивно, адже, за найновішими дослідженнями, вони зароблять у 4-6 разів більше, ніж в Україні. Завдяки різниці в оплаті праці трудові мігранти з України можуть перераховувати додому частину зароблених коштів – нині у середньому 770-900 злотих (168-197 євро), - пише портал fakt.pl.

У Польщі найбільший відсоток опитаних українських працівників (26 відсотків) заробляє 3-4 тис. злотих (657-877 євро), тоді як в Україні найбільша група – приблизно 26 відсотків – у змозі заробити 500-1000 злотих (3200-6400 гривень). Це дані найновішого досліджень у групі 519 українців, котрі живуть у Польщі, проведеного порталом busradar.pl, що є пошуковою платформою дешевих автобусних сполучень, зокрема й міжнародних.

За даними дослідження, приблизно 12 відсотків українців можуть заробляти у Польщі ще більше – 4-5 тис. злотих (877-1100 євро), натомість в Україні на таку оплату праці може розраховувати тільки 4 відсотки респондентів.

Цікаво, як звертає увагу видання, що профіль заробітків стає все більш подібним у випадку найвищої оплати праці, понад 5 тис. злотих на місяць (6 відсотків у Польщі до 3 відсотків в Україні).

«Українцям вигідно працювати у Польщі і фінансово підтримати свою родину, яка залишається на батьківщині. Тому ті, хто виїхали, хотітимуть повернутися після епідемії і отримання необхідних документів», - вважає Євген Чамтоноу, один із засновників та власників польської платформи переказів коштів з Польщі та ще 13 європейських країн в Україну PayUkraine.

Нагадаємо, карантин в Україні триватиме щонайменше до 11 травня. Під час епідемії коронавірусу зменшилася середня сума переказів українців через цю систему, що складає нині 770-900 злотих. Щоденно користувачі додатку перераховують приблизно 350 тис. злотих, з них 95 відсотків – з Польщі.

За дослідженням busradar.pl, половина українців, котрі живуть у Польщі, перераховують кошти додому.

Хоча найбільша - 40-відсоткова – група анкетованих заявила про використання сучасних способів перерахунку коштів за східний кордон, з використанням відповідних мобільних та інтернет-платформ, однак досі щотретій українець вибирає переказ готівкою, у тому числі через незнайомих людей, наприклад, водіями автобусів або провідниками.

Нагадаємо, у найновішому Антикризовому щиті 3.0, що ухвалив Сейм, передбачені наступні спрощення для іноземців, у першу чергу українців, що дозволяють подовжувати термін дійсності усіх документів і дозволів, виданих Польщею.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: