• Головна
  • Новини
  • Чи справді на Львівській митниці новий «смотрящій» від Гройсмана?

14.05.2019, 14:54

Чи справді на Львівській митниці новий «смотрящій» від Гройсмана?

Днями Українська спілка учасників АТО вислови розгорнуту претензію до кадрової політики на Львівській митниці ДФС. Ми попросили прокоментувати цей текст, що має назву «Смотрящіє» Гройсмана на Львівській митниці ДФС» начальника Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук, якого у ньому згадують в докірливий спосіб.

Отже, ми одразу розбили допис   Української спілки учасників АТО на послідовні абзаци і одразу ж подаємо коментарі Левка Прокіпчука (звісно, там, де є що коментувати).   

«Статус виконувача обов’язки дозволяє повноцінно обіймати будь-яку посаду без проведення відкритого конкурсу і виконання обов’язкових, передбачених законом, вимог до посади, на кшталт стажу роботи, освіти і т.п. Сьогодні цю шпарину в законодавстві використовують усі державні структури, але особливо цінною вона є для «хлібних» посад на митниці.

Нещодавно начальник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук призначив керівником найбільшого поста «Городок» Іжевського Вадима, який юридично вже виконував обов’язки керівника, перебуваючи працівником Вінницької митниці».

Левко Прокіпчук: Я Вадима Іжевського не призначав. Це номенклатура Києва. Він призначений керівником поста «Городок» наказом голови ДФС України. Пост «Городок» - не найбільший у нашій структурі. Вадим Іжевськ не був у статусі в.о. начальника не був у статусі в.о. нач поста Городок безпосередньо перед призначенням».

«Стрімкий кар’єрний зліт пана Іжевського свідчить про надійні «плечі». Ще зовсім недавно, у 2015 році він був старшим інспектором відділу активних заходів оперативного управління Головного управління ДФС у Вінницькій області, у 2016 році вже обіймає посаду завідувача цього ж сектору, а через кілька місяців стає головним державним інспектором відділу контролю митної вартості управління адміністрування митних платежів Київської митниці ДФС. В 2017 році несподівано, нібито за власним бажанням, звільняється з митниці. В дійсності, Іжевський Вадим своїм звільненням фактично сховався від покарання, адже його звинувачували у сприянні контрабанді золота через Київський аеропорт на суму 50 млн грн»

Левко Прокіпчук: Не знаю звідки така інформація. Наскільки мені відомо, Вадим Іжевський дуже короткий час працював на Київській митниці і навряд чи міг бути причетний до чогось подібного.

«Зовсім скоро він повертається на митницю, але вже на посаду заступника начальника управління - начальник відділу ГУ ДФС у Вінницькій області і одразу стає в.о. начальника митного поста «Городок» на Львівщині в підпорядкуванні якого знаходяться три відділи митного оформлення вантажів: два в Городку, де розмитнюють автомобілі і один у Краківці, де в рамках експерименту відбувається цілодобове митне оформлення товарів суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. «Злі язики» кажуть, що ця посада вартувала батькові митника 50 тисяч зелених. Батько може собі дозволити такі витрати, адже Іжевський Володимир Віталійович є господарем ринку «Урожай» у Вінниці. http://nashigroshi.org/…/02/10/hospodari-vinnytskyh-bazariv/ В далекому 1995 році він, разом із дружиною, став співзасновником Підприємства споживчої кооперації «Госпрозрахункове Об’єднання ринків м. Вінниці», у 2002 році заснував Споживче товариство «Якушинецьке», з травня 2016 року до травня 2019 року значився кінцевим бенефіціарним власником Споживчого товариства «Староміське».

Левко Прокіпчук: Без коментарів. Про батька Вадима Іжевського нічого сказати не можу.

«Саме через батька, Іжевського Вадима вважають «смотрящім» на найбільшому вантажному пості від заступника голови ДФС України Віктора Кривіцького, який був призначений на цю посаду 6 липня 2018 року наказом прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. У серпні 2017 року Кривіцький, який керував Волинською митницею, був затриманий співробітниками прокуратури за звинуваченням в отриманні неправомірної вигоди при оформленні імпорту. Тоді журналісти Програми «Гроші» повідомили, що через Волинську митницю в Польщу незаконним чином переправлялося артилерійська зброя – зокрема, установка АК-630, призначена для збивання літаків і ракет. При цьому за сфальсифікованими митними документами установка проходила як «гідравлічний компонент». ЗМІ називали Кривіцького безпосереднім організатором цієї схеми. Однак незабаром його відпустили і він продовжив роботу на своїй посаді, а згодом і підвищення».

Левко Прокіпчук: Тут також без коментарів. Це не до мене.

«Такий «блат» у верхівці влади дозволяє Іжевському Вадиму вести себе достатньо зухвало на державній службі. Вадим Володимирович слідкує за своєю фізичною формою регулярно відвідуючи у робочий час спортивний зал, також дбає про родину, яка проживає у Вінниці, тому у п’ятницю і понеділок у нього неповний робочий день. Вадим Володимирович зневажливо ставиться до заповнення декларації, адже у 2018 році він забув задекларувати автомобіль вартістю понад 300 тис.грн., про що працівники УЗЕ склали протокол про корупцію».

Левко Прокіпчук: Коли б не приїхав, то Вадим Іжевський завжди перебуває на робочу місці. Щодо протоколу про корупцію, то він справді був складений, але під час судового розгляду був закритий, оскільки не підтвердилась вина Вадима Іжевського.

«Загалом Іжевський звик до гарного життя, яке йому забезпечує не офіційна зарплата, яка становить трохи більша ста тисяч грн. на рік, а гарні посади. За роки роботи на митниці Вадим Володимирович збагатів на садовий будиночок площею 283 кв.м, 1000 кв. м землі, нежитлові приміщення площею 83.5 кв м, частину спального корпусу у курорті Хмільник, квартиру площею 40,9 м кв і Audi А6 2012 року випуску вартістю 313200,00 грн».

Левко Прокіпчук: Наскільки я розумію, ця інформація взята із декларації. Такими відомостями, якщо є підстави, повинні цікавитись правоохоронні органи. На жаль, у нас скасована відповідальність за незаконне збагачення, і це їм ускладнить роботу.  

«У розмові з представниками громадськості Вадим Іжевський згадав про конкурс на свою посаду, який нібито він пройшов. Однак, на сайті ДФС України у рубриці «Вакансії» оголошення про такий конкурс не має, так само як і на сайті Територіального органу ДФС України у Львівській області. Очевидно, Іжевський мав на увазі конкурс серед наближених до прем’єр-міністра осіб, які заполонили Львівську митницю і про яких ми писатимемо далі».

Левко Прокіпчук: Є два способи призначення на посаду. Через конкурс і шляхом переведення з рівнозначної посади. Вадим Іжевський потрапив на посаду на Львівській митниці ДФС через переведення. Очевидно, він пройшов конкурсний відбір раніше.  

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: