• Головна
  • Новини
  • Через карантин 4% українців втратили роботу, 32% - у неоплачуваній відпустці, 29% працюють дистанційно

01.04.2020, 16:55

Через карантин 4% українців втратили роботу, 32% - у неоплачуваній відпустці, 29% працюють дистанційно

35% опитаних українців продовжують працювати у звичному режимі після запровадження обмежень, 29% - працюють дистанційно, 32% - перебувають у відпустці за власним бажанням і лише 4% - втратили роботу.

Про це свідчать результати опитування, яке провела Соціологічна група "Рейтинг" (I хвиля: 25-27 березня, ІІ хвиля: 28-30 березня).

"Більше половини опитаних заявили, що обмежили вихід з дому у зв’язку з карантином. Третина зазначили, що дотримуються часткових обмежень. Лише кожен десятий зазначив, що не дотримується карантину.

Частіше про повне самообмеження зазначали мешканці Центру, жінки та представники найстаршої вікової групи", - йдеться у повідомленні.

При цьому, 60% опитаних підкреслили, що їхніх заощаджень, за умови припинення отримання доходів, вистачить менше ніж на місяць.

"16% зазначили, що їм вистачить збережень на термін до 2 місяців, 7% – до 3 місяців, 6% – до півроку, 3% – до року і більше", - підкреслили соціологи.

Водночас майже 80% переживають, що в Україні наступить затяжна економічна криза.

"Більше двох третин схвильовані через те, що не зможуть купити необхідних ліків. Майже половина переживають через те, що не зможуть купити необхідних продуктів (52% – не переживають). Лише 25% схвильовані через те, що доведеться скасувати важливі події чи поїздки, водночас три чверті – не хвилюються через це", - йдеться у результатах опитування.

Опитування проводили серед населення віком від 18 років в усіх областях окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Вибіркова сукупність:  I хвиля - 1000 респондентів (25-27 березня 2020 р.), ІІ хвиля - 1000 респондентів (28-30 березня 2020 р.). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 4%.

Метод опитування - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: