• Головна
  • Новини
  • Буданов підтримав проведення "Форуму російської опозиції" у Львові

24.05.2024, 09:11

Буданов підтримав проведення "Форуму російської опозиції" у Львові

У Львові пройшов "Форум російської опозиції на підтримку України, у якому нібито взяли участь 40 російських опозиційних об’єднань. Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов підтримав проведення подібних заходів, адже вони "наближають кінець режиму Путіна".

Відомо, що на форумі було понад 40 учасників від провідних опозиційних обʼєднань.

За його даними, в роботі брали участь представники трьох добровольчих російських батальйонів, які воювали на боці України, також були представники Офісу президента України та Верховної Ради.

В ухваленій за підсумками заходу резолюції учасники вказують, що висловлюють підтримку мирним ініціативам українського президента Володимира Зеленського, які він озвучує перед Міжнародною конференцією миру у Швейцарії.

Дослівно резолюція: "Припинення війни та створення сталого миру та безпеки в Європі, а також покарання воєнних злочинців і справедлива компенсація Україні завданої воєнними діями шкоди неможливі без зміни влади та демократичної перебудови Росії".

Мер Львова Андрій Садовий відреагував на факт проведення такого форуму, заявивши, що надіслав запити до відповідних органів.

Пряма мова Садового: "Пишуть, що у Львові сьогодні працює форум якоїсь російської опозиції. Учасники — нібито Ходорковський, Каспаров, Фейгін, Шендерович та інші прізвища, мені не дуже відомі. Хто знає, це якийсь жарт? Запит у відповідні органи вже надіслав".

У ГУР МО повідомили, що в роботі форуму взяли участь представники політичної та озброєної опозиції до путінського режиму, зокрема і делегати від добровольчих підрозділів, які воюють у складі Сил Оборони України.

Дослівно ГУР МО: "Начальник ГУР МОУ Кирило Буданов підтримав проведення подібного заходу як одного з проявів боротьби проти кремлівської диктатури, що також сприяє перемозі України над державою-агресором.

Подібні події наближають кінець режиму Путіна та сприяють консолідації усіх сил, метою яких є повалення диктатури в РФ та поразка кремля у війні проти України".

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

Україна повернула з російського полону 71 бійця та 4 цивільних

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: