• Головна
  • Новини
  • Братковецька полуниця стала брендом Прикарпаття: під її маркою продає хто завгодно

04.06.2019, 17:55

Братковецька полуниця стала брендом Прикарпаття: під її маркою продає хто завгодно

На Прикарпатті, у Тисменицькому районі, мешканці села Братківці, де майже у кожному дворі вирощують полуницю на продаж, нарікають на мокрий сезон.

Про це кореспонденту Укрінформу телефоном розповів сільський голова Братківців Тарас Федорів.

«Цей сезон у нас дуже поганий, мокрий. Багато врожаю полуниці знищено, бо були сильні дощі та потопи. Багато цвіту полуниці просто почорніло. Стільки полуниці, скільки на ринках області продають під нашою маркою «Братковецька», насправді, в нас ще немає. Просто люди торгують ягодою під нашою маркою», - зазначив Федорів.

Він зауважив, що «Братковецька» полуниця насправді є за розміром невеликою, але й не дрібною. Тоді як на смак – соковита та солодка. Нині у Братківцях, де нараховують близько 700 дворів, вирощують до 10 різних сортів полуниці. Втім, знають її як «Братковецьку».

Щодо нинішнього врожаю полуниці у Братківцях, то він, запевняє Федорів, у рази є меншим, ніж торік. Така ситуація позначилась і на ціну ягоди. Якщо торік у цей час селяни у Братківцях жваво торгували кошиками полуниці за оптовими цінами, то тепер більшість людей з невеликими відерцями самотужки везуть полуницю на ринки, аби бодай щось собі вторгувати.

«Заготівельників у Братківцях поки немає. Оптом ніхто не продає. Якщо і далі у нас литимуть дощі, то врожаю не буде і ціна, відповідно, не впаде», - додав сільський голова.

Нині на продовольчих ринках Івано-Франківська «Братковецьку» полуницю можна придбати за ціною 30-45 грн за кг. Ціна на закарпатську – майже не відрізняється.

Село Братківці на Прикарпатті називають «країною полуниць» через те, що раніше майже у кожному дворі тут вирощували ягоду на продаж.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: