04.06.2019, 22:44

Боротися з корупцією у Рівному допоможе карта

У Рівному активісти організації «Антикорупційний штаб» представили спеціальну карту, на якій відображені усі ремонти, що проводилися за бюджетні кошти.

Карта «https://map.shtab.net» розроблена так, що відбирає інформацію про проведені роботі з системи електронних закупівель «Prozzoro» та робить позначку на карті. Будь-хто може зайти на карту та залишити відгук про певний об’єкт, якщо його не відремонтували або зробили неякісно, пише Рівне Вечірнє.

Як розповіла керівниця проекту «Антикорупційна карта ремонтів» Юлія Гречка, юристи їхньої громадської організації обробляють усю інформацію та звертаються у правоохоронні органи:

Ніщо так не діє на виконавців робіт, як порушена проти них кримінальна справа. У нас уже є позитивний досвід роботи у Києві, коли утеплення будинку, на який виділили гроші з міського бюджету, провели після нашого звернення до поліції. Були також випадки, коли підрядники наново перекладали плитку, яка після двох місяців почала обвалюватися. Потрібно розуміти, що чиновники не в змозі самостійно контролювати усі об’єкти, адже їх є дуже багато. Загалом за час роботи карти по всій Україні нам вдалося зберегти близько 2 мільйонів гривень.

Секретар Рівненської міської ради Сергій Паладійчук пообіцяв, що карту ремонтів розмістять на новому сайті ради, процес розроблення якого ще триває:

Можливо, активістів зацікавить співпраця у розробці спеціального додатку щодо витрачених коштів на школи, бо дуже багато батьків звертаються до нас із такими питаннями. Було б добре, якби усі батьки могли публічно слідкувати за тим, куди витрачають їхні гроші.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: