27.06.2020, 21:02

Венедиктова відзвітувала про "посадки" за 100 днів

"Посадки" вже є, але поки за ґратами не топ-корупціонери і не політики першого ешелону, зазначила Ірина Венедиктова.

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова заявила, що за час її перебування на посаді були визнані винними і засуджені до обмеження або позбавлення волі тисячі осіб. Про це вона сказала у відеозверненні, опублікованому в суботу, 27 червня, пише Кореспондент.

"100 днів на посаді генерального прокурора я організовую діяльність органів і координую роботу правоохоронної системи в сфері протидії злочинності. Чого найбільше чекає від мене суспільство? Звичайно, "посадок". І вони є! Так, за ґратами не топ-корупціонери і не політики першого ешелону - все ще попереду", - пообіцяла Венедиктова.

За її словами, за весну, яка стала "символічним часом покарань", 4400 осіб були визнані винними і засуджені до обмеження або позбавлення волі. Серед них 28 осіб, які вчинили корупційні злочини, сім - кримінальні злочини, які заподіяли шкоду в особливо великих розмірах, 40 учасників організованих груп та злочинних організацій.

Також Венедиктова наголосила, що під процесуальним керівництвом прокурорів органи правопорядку розслідують понад 1,4 млн кримінальних проваджень, а в суд направлено понад 30 тисяч справ.

В цілому, як наголошується, в 816 кримінальних корупційних процесах особам повідомлено про підозру, до суду направлено 630 обвинувальних актів.

"Зараз судом винесено обвинувальні вироки стосовно 167 корупціонерів, відшкодовано майже 100 млн гривень збитків", - заявила генпрокурор.

Щодо злочинів у бюджетній сфері, за словами Венедиктової, було повідомлено про підозру у понад тисячу кримінальних проваджень, до суду направлено 829 обвинувальних актів і зараз прийнято понад 260 обвинувальних вироків.

Раніше президент Володимир Зеленський відповів, чому немає обіцяних "посадок". Він визнав, що не має повноважень для реалізації своєї обіцянки про посадки корупціонерів, про які він заявляв під час передвиборної кампанії.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: