• Головна
  • Новини
  • Болтон підтвердив, що Трамп тиснув на Україну для компромату на конкурентів

18.06.2020, 10:18

Болтон підтвердив, що Трамп тиснув на Україну для компромату на конкурентів

Екс-радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Болтон в своїх мемуарах підтвердив, що президент Трамп призупинив військову допомогу Україні задля отримання компромату на своїх політичних суперників-демократів.

Про це йдеться в публікації The New York Times про книгу Болтона "Кімната, де це сталося", вихід якої запланований на наступний вівторок, - пише Укрінформ

"Трамп 20 серпня (в 2019 році - ред.) Заявив, що не налаштований відправляти їм (українській стороні - ред.) Щось, поки не будуть передані всі матеріали" російського "розслідування, пов'язані з Клінтон і Байденом", - цитує видання матеріали з книги.

Болтон також зазначив, що він особисто, держсекретар США Майкл Помпео і міністр оборони Марк Еспер намагалися вісім-десять разів змусити Трампа відновити підтримку України.

Крім того, екс-радник Трампа написав, що Палата представників під час процесу імпічменту повинна розслідувати не тільки тиск Трампа на Україну в спробі отримати перевагу над суперниками в США, але і інші випадки.

Так, Болтон описує кілька епізодів, коли президент хотів припинити кримінальні розслідування, щоб фактично посприяти диктаторам, які йому подобалися. У зв'язку з цим згадуються, зокрема, випадки, пов'язані з компаніями в Китаї і Туреччині.

"Ця модель виглядала як перешкоджання правосуддю, способу життя, який ми не могли прийняти", - цитує видання Болтона, який зізнався, що повідомив про свої занепокоєння генпрокурору Вільяму Барру.

Екс-радник Трампа також заявив в книзі, що президент відверто пов'язував торговельні переговори з Китаєм зі своїм політичним рейтингом. Зокрема, як пише Болтон, Трамп просив президента Китаю Сі Цзіньпіна купити багато американської сільськогосподарської продукції, щоб допомогти йому перемогти в фермерських штатах на виборах цього року.

Нагадаємо: публікація книги "Кімната, де це сталося" запланована на 23 червня. Раніше на цьому тижні Міністерство юстиції США подало позов проти Джона Болтона в спробах перешкодити виходу мемуарів.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: