• Головна
  • Новини
  • Бойовики не дають розмінувати міст у Станиці Луганській

04.08.2019, 15:06

Бойовики не дають розмінувати міст у Станиці Луганській

У Станиці Луганській не можуть розпочати розмінування мосту через відсутність гарантій безпеки з боку бойовиків.

Про це йдеться в інформації пресцентру штабу операції Об’єднаних сил із посиланням на керівника української сторони Спільного центру контролю та координації припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін Олександра Борщевського, повідомило Громадське

За його словами, піротехнічні роботи мають відбутись не тільки на прилеглих до КПВВ територіях, а й на ділянці біля зруйнованого мосту, щоби розпочати його ремонт. 

«Існує розуміння з боку Спостережної місії ОБСЄ щодо вирішення цього питання. Але, на жаль, поки немає реальних підтверджень з боку російських окупаційних адміністрацій щодо початку цих робіт. Основна причина, чому не відбувається початок робіт з ремонту мосту — відсутність гарантій безпеки для наших фахівців з розмінування з боку незаконних збройних формувань», — зазначили в СЦКК.

Повідомляється, що запити по лінії ОБСЄ відправлені, але відповіді щодо отримання гарантій і допуску до проведення робіт немає.

Раніше повідомлялось, що бойовики самопроголошеної «ЛНР» не пропускають саперів Державної служби з надзвичайних ситуацій України на контрольований ними бік зруйнованого мосту в Станиці Луганській для розмінування прилеглої території.

Водночас, повідомлялося, що зранку 1 серпня українські сапери почали розміновувати територію біля мосту в Станиці Луганській.

Напередодні про початок розмінування домовилися у Мінську.

Нагадаємо, 17 липня в Мінську домовились про початок спільного демонтажу фортифікаційних споруд у Станиці Луганській, зокрема на мосту. Слід зазначити, що роботи з відновлення мосту можуть бути початі тільки після ліквідації споруд, які є лише з окупованого боку.

24 липня бойовики так званої «ЛНР» не допустили спеціалістів до зруйнованого мосту в Станиці Луганській. 26 липня українським спеціалістам таки вдалося обстежити зруйнований міст.

27 червня 2019-го спостерігачі ОБСЄ підтвердили розведення підрозділів ЗСУ та бойовиків біля Станиці Луганської. Розвести війська намагалися з 2016 року. Першочергово це потрібно, аби на передовій припинилися обстріли і почалися ремонтні роботи, зокрема відновлення мосту в Станиці Луганській. Леонід Кучма повідомив, що за умови дотримання перемир'я, міст відремонтують протягом 1,5 — 3 місяці.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: