• Головна
  • Новини
  • Богдан Гоза із Жидачева - володар Кубку України-2020 з важкої атлетики

11.03.2020, 13:10

Богдан Гоза із Жидачева - володар Кубку України-2020 з важкої атлетики

З 2 по 6 березня у Чернігові відбувся Кубок України з важкої атлетики та Всеукраїнський турнір на призи Олімпійської чемпіонки Наталії Скакун.Нашій збірній вдалося вибороти загальнокомандну срібло, набравши 551 очко. Переможцями стали Харківські важкоатлети, а третіми стали важкоатлети Донецької області.

Про це повідомили у Львівській ОДА.

Найкращим був виступ 18-річного богатиря з Жидачева, чемпіона Європи, рекордсмена світу серед юнаків Богдана Гози. У ваговій категорії до 102 кг у ривку наш богатир відчув суттєвий супротив дорослішого суперника Андрія Божука з Хмельниччини. Вирвавши 173 кг, наш спортсмен поступився двома кілограмами. Однак в боротьбі у поштовху Богданові підкорилася вага 198 кг, що на 3 кілограми більше від суперника. Так наш атлет вирборов перемогу Кубку України у поштовху та у сумі двоборства (371 кг).

Срібні нагороди здобув львівський спортсмен Павло Закашевський. У ривку йому підкорилися 157 кг. У поштовху наш спортсмен зміг перемогти із результатом 193 кг, однак для перемоги у сумі двоборства йому необхідно було штовхнути 198 кг. Проте, в цей день важка штанга Павлові не піддалася.

Також на Кубку України вдалим виявився виступ Анатолія Горідька. У ваговій категорії до 81 кг нашому атлету вдалося перемогти у ривку. Проте у сумі двоборства та він посів 3 підсумкове місце.

Богдан Гоза та Анатолій Горідько за тиждень мали стартувати на чемпіонаті світу серед юніорів, однак через загрозу епідемії, захід було перенесено.

За крок до п’єдесталу вагової категорії до 73 кг фінішував ще один жидачівський богатир Ельтибар-Олег Махмудов. Цікаво, що у поштовху він зміг посісти 2 позицію із 151 кг.

Серед жінок успішними виявилися виступи двох спортсменок. Зокрема, майстра спорту, 17-річної Ельвіри Борозної, яка змагалася у ваговій категорії до 71 кг. Наша спортсменка у ривку впоралася із 77-ма кілограмами, а у поштовху із 96-ма кілограмами. Сума двоборства 173 кг забезпечила спортсменці срібні нагороди змагань.

Також після тривалої перерви, успішно на національний поміст повернулася досвідчена Мирослава Виздрик з Городка.  У ваговій категорії до 76 кг наша спортсменка впоралася із 87 кг у ривку та 113 кг у поштовху, що забезпечило їй беззаперечні срібні нагороди змагань. Наша атлетка лише поступилася рекордсменці України, чемпіонці та призерці чемпіонату Європи Аліні Марущак з Хмельницька.

 За крок до п’єдесталу вагової категорії до 49 кг зупинилася Ярина Петрук зі Львова. Лише 4 кілограми відділили її від бронзових нагород. Проте наша спортсменка змогла вперше виконати норматив майстра спорту України!

У результаті команда жінок фінішувала на 5 позиції Кубку України (285,5). Традиційно переможницями змагань стали спортсменки з Харківської області (388,5 оч.), на другій позиції важкоатлетки з Донецької області (347,5 оч.), а третіми жінки Луганської області (307,5 оч.)

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: