21.04.2021, 14:46

Українці завойовують золото на чемпіонаті Європи

24-річна українська важкоатлетка Ірина Деха завоювала три золоті медалі у ваговій категорії до 76 кг на чемпіонаті Європи, який проходить в Москві.

Українка стала абсолютною чемпіонкою, вигравши змагання у ривку (113 кг), поштовху (135 кг) і в сумі (248 кг). На чемпіонатах Європи вважається не тільки сума за двоборства, але і існує малий подіум за кожен вид програми. Тобто в активі Ірини золото як в двоборстві, так і в ривку і поштовху.

Ще одна українська важкоатлетка Аліна Марущак завоювала золото чемпіонату Європи. 24-річна українка стала найкращою у ваговій категорії до 81 кілограма.

Вона показала кращий результат у ривку (109 кг). У поштовху Марущак взяла 131 кг в останній спробі, але судді не зарахували цю вагу. Українці зарахували попередню вагу в 127 кг.

У сумі двоборства Аліна з перевагою в 5 кг випередила Жоель Найо-Кечанке з Франції і виграла золото.

Та, як повідомляє портал Metaratings, український важкоатлет Дмитро Чумак виграв дві золоті медалі на чемпіонаті Європи в Москві.

30-річний українець виступає в категорії до 109 кілограм. Він виграв у поштовху (229 кг) і в сумі двоборства (407 кг). Чумак також був близький до потрапляння на п'єдестал в ривку, але посів лише четверте місце (181 кг).

Завдяки успішному виступу в Москві уродженець Скадовська може відправитися на Олімпіаду, так як результати будуть враховані в питанні отримання олімпійської ліцензії в Токіо.

Чумак вже завойовував золоті нагороди на чемпіонаті Європи в Спліті (2017) і Батумі (2019). Він також виступав на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро в 2016 році, але зайняв в Бразилії шосте місце.

Українські важкоатлети дуже вдало виступають на чемпіонаті Європи, вигравши вже 14 медалей, 10 з яких золоті.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: