• Головна
  • Новини
  • Близько 800 українців хочуть повернутися спецпотягом із Москви

25.03.2020, 15:05

Близько 800 українців хочуть повернутися спецпотягом із Москви

Близько 800 громадян України звернулися в посольство України в РФ з проханням скористатися спеціально призначеним поїздом, яким планується повернення на Батьківщину громадян, що залишилися за кордоном після введення обмежувальних заходів.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Єгор Божок в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Дослівно: "За кількістю громадян, які виявили бажання скористатися цим поїздом в Україні і в РФ відповідно, можу сказати, що, на сьогоднішній день, в посольство України в РФ звернулися близько 800 громадян України. Остаточні дані щодо орієнтовної кількості громадян РФ, які бажають повернутися, уточнюються".

Поїзд Москва-Київ є черговим у низці із вже восьми поїздів з-за кордону, які МЗС спільно з Міністерством інфраструктури організувало для українців.

За словами Божка, Російська Федерація також звернулася з проханням дозволити евакуацію з України громадян РФ, і МЗС дійсно погодило їм таку можливість з гуманітарних міркувань, запропонувавши використати для цього поїзд Київ-Москва.

Заступник міністра додав, що зараз завершується організація відповідних санітарно-епідеміологічних заходів щодо згаданого поїзда і пасажирів, які подорожуватимуть у ньому, після чого на сайті "Укрзалізниці" буде відкрито продаж квитків.

Божок звернув увагу на те, що це - не єдине гуманітарне питання, який знаходиться на порядку денному консультацій між Україною і РФ.

Українська сторона й досі чекає дозволу від уряду РФ на транзит територією Росії транспортних засобів з гуманітарними та медичними вантажами для боротьби з поширенням коронавіруса в Україні, які направляються з третіх країн.

"Розраховуємо, що російська сторона в цьому питанні також буде керуватися гуманітарними міркуваннями і діяти так само оперативно, як Україна діяла і діє в контексті забезпечення повернення громадян РФ з території України".

Нагадаємо, на виконання доручення керівництва держави, триває активна робота з організації повернення на Батьківщину громадян України, які опинилися за кордоном під час загострення ситуації з поширенням коронавірусу.

З цією метою МЗС спільно з Міністерством інфраструктури, МВС, Мінохорони, авіа-, залізничними та іншими перевізниками продовжують працювати над створенням для українців за кордоном можливостей для повернення в Україну.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: