• Головна
  • Новини
  • Бліцкригу не вийде, Росія у випадку відкритої війни зазнає величезних втрат

Мирослав Дністрянський

науковець в галузі політичної географії та геополітики

Доктор географічних наук, доктор суспільно-економічних наук Українського вільного університету в Мюнхені, професор кафедри географії України Львівського університету ім. І. Франка.


02.04.2021, 18:05

Бліцкригу не вийде, Росія у випадку відкритої війни зазнає величезних втрат

Можна побачити дуже багато повідомлень про зростання кількості російських військ біля кордону з Україною. Це правдива інформація, яку підтверджують і дані розвідки, і міжнародні джерела.

З огляду на таку тривожну ситуацію всі ставлять питання, чи дійсно Росія готує повномасштабне вторгнення в Україну. Однозначно відповісти на це питання важко, але за багатьма ознаками можна зробити висновок, що такого вторгнення не буде. Чому? Бо очевидно, що бліцкригу не вийде, а Росія і російський істеблішмент у випадку відкритої війни зазнає величезних втрат, до чого вони не готові. Тоді навіщо такі залякування?

По-перше, кремль реально боїться масштабної військової операції українських військових на Донеччині і намірів силовим способом відновити контроль України на окупованих територіях. Побоювання доволі слушні, бо потенціал українського війська на лінії зіткнення на сьогодні є вищим, ніж у маріонеткових ДНР-ЛНР. Тому москва попереджає, що у разі спроби України ввести війська у бій вступить регулярна російська армія.

По-друге, кремль таким чином продовжує залякувати світ своїми військовими можливостями, закликаючи, з одного боку, до діалогу, а з іншого – намагаючись попередити запровадження нових санкцій. Що робити в таких випадках Україні? Не панікувати, взяти під контроль стратегічні об’єкти та зміцнювати територіальну оборону загалом.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: