03.08.2020, 21:11

Бізнес в Україні планує скорочення персоналу

Український бізнес адаптується до умов карантину і поступово відновлюється в міру пом'якшення обмежень.

У липні 2020 року бізнес продовжив адаптуватися до роботи в умовах карантину, але продовжує планувати скорочення загальної чисельності співробітників. Такі дані отримані за підсумками щомісячного опитування підприємств, проведеного Нацбанком, і опубліковані в понеділок, 3 серпня, пише Кореспондент.

Пом'якшення карантину і поступове відновлення попиту сприяли пожвавленню економіки. У липні індекс очікувань ділової активності виріс на 1,4 пункту - до 46,9 пункту.

"Втім, настрої бізнесу поліпшуються повільно. Значення індексу нижче 50 пунктів сигналізує, що песимістичні оцінки все ще переважають", - сказано в огляді.

У той же час про відновлення роботи бізнесу свідчить подальше поліпшення настроїв за обсягами нових замовлень товарів для продажу і послуг. За підсумками липня істотно поліпшили свої очікування підприємства сфери послуг і будівництва. Підприємства промисловості та торгівлі стримано оцінили свої результати й очікують скорочення обсягів нових експортних замовлень і зменшення товарообігу. Респонденти усіх секторів економіки посилили свої оцінки щодо зростання закупівельних цін / цін постачальників, а також на продукцію власного виробництва.

"Оцінки зайнятості залишаються песимістичними", - резюмували в огляді НБУ.

Нагадаємо, що в Україні прискорилося падіння в базових галузях. Падіння обумовлене погіршенням ситуації в сільському господарстві через пізнього початку жнив і низький врожай.

Також повідомлялося, що Нацбанк оцінив глибину квартального падіння ВВП. Основним фактором спаду стали повномасштабні карантинні обмеження. А додатковий негативний внесок сформувало скорочення виробництва в сільському господарстві.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: