17.03.2021, 13:54

Біля Верховної Ради протестують шахтарі Львівщини

Сьогодні, 17 березня, у Києві під стінами Верховної Ради зібралися шахтарі з Львівської області. Вони вимагають виплати заборгованості із зарплати. Протест розпочався близько 9:30 ранку.

Про це розповів учасник акції, заступник голови профспілки шахти "Лісова" Олег Стельмах, пише ТСН із посиланням на "Суспільне".

За його словами, на мітинг з'їхались близько 140 працівників з усіх шести шахт ДП "Львіввугілля" і допоміжних підприємств, яким боргують за відвантажену продукцію.

"Є зароблені гроші, які "Центренерго" боргує. Останній раз нам виплатили зарплату вчора (16 березня) — 30 % за лютий. Це рахується від реалізації. Наша вимога — це погашення боргів із заробітньої плати. Нині борг становить 327 мільйонів гривень", — сказав Олег Стельмах.

Про акцію гірники попереджали. Раніше вони відправили звернення до Офісу президента та Кабміну.

До шахтарів виходили представники Офісу президента, народні депутати Михайло Боднар та Юрій Камельчук. Їм протестувальники передали листи-звернення з вимогами.

Окрім цього до гірників вийшов заступник міністра енергетики Олександр Зорін. Він повідомив їм, що сьогодні, 17 березня, перед засіданням уряду має відбутися зустріч представників профспілок із представниками "Центренерго".

Фото - ТСН

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: