• Головна
  • Новини
  • "Батьківщина" позбавить свого депутата посади голови комісії Львівської облради

14.03.2020, 09:55

"Батьківщина" позбавить свого депутата посади голови комісії Львівської облради

Ігор Комарницький проштовхував аферу зі списанням комунальної нерухомості всупереч позиції партії.

Партія «Батьківщина» відкличе депутата Львівської облради Ігоря Комарницького з посади голови депутатської комісії з питань комунального майна та приватизації. Це пов’язано із скандальним голосуванням за списання рекордної кількості нерухомості (колишніх аптечних складів) на вул. П’ясецького у Львові. Саме комісія під керуванням Комарницького винесла це питання на сесію і він особисто голосував «за». Про це Zaxid.net повідомив голова обласного осередку партії «Батьківщина» Михайло Цимбалюк.

На сесії облради 12 березня троє з дев’яти депутатів фракції «Батьківщина» проголосували за списання 4000 мколишніх аптечних складів, знехтувавши позицію партії та фракції. Відтак, зі слів Михайла Цимбалюка, їхню поведінку розглянуть на засіданні обласного бюро партії. А саме списання нерухомості підтримали голова майнової комісії Ігор Комарницький, заступник голови облради Юрій Гудима та депутатка Валентина Олексишин.

«Я категорично проти такого підходу [до розпоряджання майном] і, думаю, терпець урвався. Від початку я був проти, щоб представник «Батьківщини» очолював саме комісію з питань майна. Але так сталося, що коли я прийшов на посаду голови обласної організації пан Комарницький вже очолював цю комісію. Але після цього голосування, думаю, терпець урвався не тільки мені, а й членам бюро. Це буде предметом серйозної розмови. Думаю, буде рішення щодо відкликання Комарницького з посади голови цієї комісії», – заявив Михайло Цимбалюк.

З його слів, «Батьківщина» взагалі відмовиться від головування у майновій комісії.

«Вважаємо, що це не наша відповідальність. Нехай обласна рада, насамперед її голова, несе за це відповідальність», – пояснив голова обласної організації «Батьківщини».

Щодо голосування за це рішення двох інших депутатів від «Батьківщини», Цимбалюк пояснив, що їхню поведінку теж обговорять.

«Стосовно інших депутатів у нас буде дискусія і ми побачимо, хто з теперішніх депутатів піде з «Батьківщиною» на вибори у новий склад обласної ради, а кому громадськість скаже «дякую»… Впевнений, що фракція від «Батьківщини» в майбутньому скликанні облрасної ради буде значно оновлена», – зазначив Михайло Цимбалюк.

Зазначимо, на сесії 12 березня Львівська облрада вдруге розглядала проект рішення про списання понад 4000 м2 колишніх аптечних складів у Львові на вул. П’ясецького, 9. Списання майна підтримали депутати із нинішньої коаліції в облраді – БПП, «Батьківщини», УКРОПу, НРУ та низки інших малих фракцій, однак їм забракло чотирьох голосів. Раніше у грудні 2019 року для цього рішення забракло одного голосу.

Про аферу із можливим списанням комунального майна йшлося у розслідуванні Zaxid.net.

Склади розміщені на ділянці поблизу Скнилівського мосту на понад 3 гектарах землі. Загальна площа складів, де раніше зберігалися лікарські засоби – понад 5700 м2, з яких 4200 м2​ хотіли списати. Списання розглядали на сесії попри те, що була ініціатива міського голови Львова взяти це майно у комунальну власність, а також зголосилася компанія, охоча його орендувати. Це рішення погоджувала і виносила на сесію майнова комісія, головою якої є Ігор Комарницький.

Фото - Zaxid.net

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: