• Головна
  • Новини
  • «Батьківщина» буде підтримувати медиків і захищати українців, - Юлія Тимошенко

11.11.2021, 16:23

«Батьківщина» буде підтримувати медиків і захищати українців, - Юлія Тимошенко

Страшна хвиля епідемії коронавірусу шириться всією країною, а медики ще й досі не отримали 300% доплат до окладу, в лікарнях не вистачає ліжок, кисню й противірусних препаратів. Команда «Батьківщини» не відступить і вимагатиме гідного фінансового забезпечення для медичної галузі.

На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, спілкуючись із медичним персоналом Львівської обласної інфекційної лікарні.

«З високих трибун кажуть, що всім медикам, хто працює з ковідними хворими, доплачують 300%. Ми проїхали понад 10 областей і знаємо, що не лікарі не отримують цих коштів. Тому наша команда буде рішуче порушувати це питання в парламенті», – пообіцяла Юлія Тимошенко.

Медичні працівники закладу під час зустрічі скаржилися на нестачу найнеобхідніших противірусних препаратів і вільних ліжок в лікарні, відсутність стаціонарних потужностей для виробництва кисню. Також вони просили змінити принцип фінансування медичної галузі – щоб оплата здійснювалася за рахунок субвенцій з державного бюджету, а не за кожен пролікований випадок.

«Я хочу, щоб медиків почули. Ми будемо говорити про всі ці проблеми на телебаченні, в парламенті, з урядом для того, щоб вони розуміли, що їхні переможні звіти про те, що медицина профінансована – неправда. Держбюджет-2022 ще остаточно не ухвалений, і є надія, що можна буде в ньому передбачити гідне фінансування медицини. Наша команда буде блокувати ухвалення бюджету, який не містить ковідного фонду», – зауважила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко спільно з Львівською обласною командою «Батьківщини» та народним депутатом Михайлом Цимбалюком передала Львівській обласній інфекційній лікарні медичне обладнання та устаткування.

«Я хочу подякувати вам за те, що ви в такий тяжкий момент працюєте і рятуєте людей. Я вдячна, що ви – в Україні, хоча наша країна не дуже конкурентна з точки зору зарплат медикам. Але те, що ви тут, для України велике щастя», – звернулася Юлія Тимошенко до працівників лікарні.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: