• Головна
  • Новини
  • Байден оголосив про створення «жіночої команди» в Білому домі

30.11.2020, 12:11

Байден оголосив про створення «жіночої команди» в Білому домі

Обраний президент США Джо Байден заявив про свій намір створити команду з комунікацій Білого дому, в якій усі ключові пости обійматимуть жінки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Biden-Harris Presidential Transition.

«Пряме і правдиве спілкування з американським народом є одним з найважливіших обов'язків президента, і на цю команду буде покладена величезна відповідальність за комунікацію американського народу з Білим домом. Я гордий повідомити сьогодні про першу команду з комунікацій, що складається лише з жінок», - йдеться у заяві Байдена.

Прессекретарем Білого дому планується призначити колишню главу пресслужби Держдепартаменту США Джен Дженніфер Псакі. Протягом 2011-2013 років вона була речницею президента Барака Обами, а потім – представником Держдепу.

Байден також оголосив заступницю керівника своєї передвиборної кампанії Кейт Бедінгфілд директором з комунікацій Білого дому. Пілі Тобар виконуватиме роль її заступниці.

Серед інших ключових призначень:

Карін Жан-П'єр – колишня політична аналітикиня NBC і MSNBC, старша радниця Байдена і керівниця штабу його віцепрезидентки Камали Гарріс – стане головною заступницею прессекретаря.

Ешлі Етьєн – старша радниця передвиборного штабу Байдена – очолить комунікації віцепрезидентки Камали Гарріс. Сімона Сандерс отримає пост старшої радниці та головного прессекретаря Гарріс.

Елізабет Александер, яка працювала старшою радницею у передвиборному штабі Байдена-Гарріс, стане директоркою з комунікацій майбутньої першої леді Джилл Байден.

Нагадаємо, переможцем виборів президента США став кандидат від Демократичної партії Джо Байден, який отримав 306 голосів виборників за 270 необхідних. У Дональда Трампа — 232 голосів. Трамп заявив, що залишить Білий дім у день інавгурації, 20 січня, якщо Колегія виборників визнає демократа Джо Байдена переможцем. Виборники зберуться наступного місяця для офіційного оформлення голосування.

Фото: Getty Images

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: