• Головна
  • Новини
  • Артистів, що виступали в РФ, не допустять до нацвідбору на Євробачення-2020

16.10.2019, 22:48

Артистів, що виступали в РФ, не допустять до нацвідбору на Євробачення-2020

Артисти, які виступали на території Росії, не будуть допущені до українського національного відбору на міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2020".

Про це поінформували в пресслужбі Національної суспільної телерадіокомпанії України, пишуть Букви.

Так, у середу, 16 жовтня, стартував нацвідбір на “Євробачення-2020”.

Музичним продюсером відбору залишається Руслан Квінта, а ведучим прямих ефірів – Сергій Притула.

При цьому правила відбору тепер змінилися:  до  них внесені умови щодо обмеження виступів конкурсантів у країні-агресорі.

“Відтепер учасником національного відбору може бути виконавець або колектив, який не здійснює концертної діяльності на території РФ із 2014 року, не планує та не анонсує її під час конкурсу й до фіналу “Євробачення”, а також не в’їжджав на територію Криму з порушенням законодавства України”, – наголошується в повідомленні.

Інші пункти правил залишилися без змін. Відбір буде складатися з трьох етапів: всеукраїнський онлайн-збір анкет (триватиме до 25 грудня), телевізійні півфінали (8 і 15 лютого) і фінал, під час якого Україна назве свого представника на “Євробачення-2020” (22 лютого).

Учасниками конкурсу можуть бути як самостійні виконавці, так і колективи у складі не більше шести осіб.

Конкурсна пісня має бути оригінальною, тривалістю не більше ніж три хвилини, а її текст не може містити закликів політичного, комерційного чи військового характеру.

До участі не допускаються пісні, які вже повністю або фрагментами публічно виконувалися до 1 вересня 2019 року. Виключні майнові права на пісню повинні належати учаснику.

Цього року фінансову підтримку переможцю нацвідбору для поїздки на конкурс  надаватиме “UA: Суспільне мовлення”.

65-й міжнародний пісенний конкурс “Євробачення-2020” відбудеться 12, 14 і 16 травня 2020 року в місті Роттердам, Нідерланди.

  • У лютому 2019 року в фіналі національного відбору на міжнародний пісенний конкурс “Євробачення-2019” перемогу здобула співачка MARUV. Згодом з’ясувалося, що вона виступає з гастролями в Росії. Так, на початку лютого вона представила два сольних концерти в Росії – в Москві і Санкт-Петербурзі.

  • Під час фіналу національного відбору MARUV (Анна Корсун) відповіла на запитання, чий Крим, а також прокоментувала свої гастролі в Росії. Вона, зокрема, не бачила нічого поганого у виступах в РФ, оскільки, за словами співачки, “Євробачення” – це “конкурс пісні, а не політичні вибори”, а в країні-агресорі “не всі погані”.

  • Згодом з’ясувалося, що власником прав на пісню Siren Song, з якою співачка MARUV планувала представити Україну на “Євробаченні-2019”, є російська компанія Warner Music Russia.

  • У підсумку в Національній суспільній телерадіокомпанії України заявили, що MARUV не виступатиме на “Євробаченні-2019” в Ізраїлі. Зазначалося, що співачка не могла відмовитися від гастролей в Росії, тому що, згідно з її контрактом з Warner, вона зобов’язана виступати у всіх країнах, де є їх представництва, в тому числі в РФ.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: