• Головна
  • Новини
  • Антоненко: «Якщо я визнаю провину — був силовий тиск чи тортури»

13.12.2019, 22:03

Антоненко: «Якщо я визнаю провину — був силовий тиск чи тортури»

Андрій Антоненко, якого слідство вважає організатором вбивства журналіста Павла Шеремета, заявив в суді, що визнає провину тільки через тиск або тортури.

Про це повідомляє кореспондент #Букв.

Як повідомлялося раніше, 13 грудня в Печерському районному суді Києва почалося обрання запобіжних заходів підозрюваним у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Організатором вбивства, за версією слідства, нібито був саме Андрій Антоненко — військовий, рок-музикант під ніком Riffmaster.

О 17 годині суддя Сергій Вовк почав розглядати справу, проте адвокат заявив йому відвід. Він уточнив, що Вовк вирішував питання запобіжного заходу іншим фігурантам кримінального провадження, в зв’язку з чим сформував упереджену думку. Клопотання захисту повинен буде розглянути інший суддя, і тільки після цього стане відомо, хто обиратиме запобіжний захід Антоненко.

Після двогодинної перерви судове засідання було відновлено. В цей час Антоненко виступив із заявою. Він запевнив, що не має ніякого відношення до вбивства журналіста Шеремета, і визнає провину тільки під тортурами.

“Я не маю ніякого відношення до цієї справи, ніякого. Точно так же я не винен, бо не маю… Якщо від мене десь просочиться — або від мого імені — що я визнав вину, зрозумійте, що був силовий тиск або тортури”, — сказав Антоненко.

Напередодні стало відомо, що співробітники Національної поліції затримали фігурантів справи про вбивство в 2016 році журналіста Павла Шеремета.

Фото - Олександр Кужельний, #Букви

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: