• Головна
  • Новини
  • Абромавичус пояснив, чому керує Укроборонпромом за мінімальну зарплату

25.11.2019, 17:33

Абромавичус пояснив, чому керує Укроборонпромом за мінімальну зарплату

Генеральний директор "Укроборонпрому" Айварас Абромавичус каже, що отримує трохи більше 4 тисяч гривень на місяць, але зарплати співробітників оборонного відомства повинні бути ринковими.

Про це йдеться у колонці Абромавичуса на Liga.net, присвяченій 80 дням перебування на посаді

"Весь період роботи мій місячний оклад дорівнює мінімально допустимій заробітній плати в Україні – 4 173 грн на місяць. На щастя, я можу собі це дозволити – я давно працюю в бізнесі і подолання викликів, які стоять переді мною, – значно більша сатисфакція, ніж грошова винагорода. Але це, звісно ж, неправильно.

Даючи згоду на роботу в концерні, я поставив однією з моїх головних умов - білі, прозорі і ринкові зарплати для співробітників...

Ринкові - значить гідні. Але не захмарні. Market but not market leading. Ми будемо призначати оплату праці наших співробітників, виходячи з норм чинного законодавства, рівня зарплат в інших великих компаніях і з урахуванням набору ризиків. На сьогодні розмір грошової винагороди керівників компаній подібного рівня становить від 5 до 15 тисяч доларів.

Точні цифри визначить Наглядова рада, засідання якої відбудеться вже на початку грудня".

Абромавичус також не виключив, що на його посаду прийде інша людина. "Цілком можливо, після того, як я виконаю поставлені перед мною першочергові завдання, з'явиться новий генеральний директор, якому передам всі справи і буду активно допомагати вже, як член Наглядової ради", – написав він.

Колишній міністр економічного розвитку і торгівлі України (2014-2016) зазначив, що при вступі на посаду керівника "Укроборонпрому" мав "усього кілька умов" – і вони стосувалися його команди.

"Після 20 років у приватному секторі і з досвідом міністра українського уряду я ставлюся до своєї команди як до екіпажу. Перед тим, як рушити з місця, на борту мають зібратися лише хороші люди. При цьому не менш важливо, щоб не було злодіїв і людей, які не поділяють спільні цінності", – пояснив він.

За словами Абромавичуса, його команда влітку прийняла "спустошений, нікому не потрібний, ледь живий" оборонний концерн: "137 компаній, із яких майже півсотні збиткових. Більше 1,5 млрд боргів по заробітній платі. І понад 10 мільярдів простроченої заборгованості перед банками, постачальниками, бюджетом та співробітникам. Як наслідок – повна відсутність керованості: кожен завод сам за себе, відсутність довіри, апатія, безсилля і безініціативність".

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: