• Головна
  • Новини
  • 80% усіх українських партій є фіктивними структурами — КВУ

26.10.2018, 13:05

80% усіх українських партій є фіктивними структурами — КВУ

В Україні нараховується 353 партії, проте 80% із них не провадять жодної діяльності.

Про це розповів аналітик ВГО "Комітет виборців України" Денис Рибачок на міжнародній конференції "Гроші в політиці: як політичні партії готуються до виборів", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Всього в Україні, за даними того реєстру, яким ми користуємося, - Реєстру громадських формувань, налічується 353 політичні партії. Це дуже багато порівняно з європейськими державами", - сказав він, додавши, що порахувати точну кількість партій складно, оскільки є кілька реєстрів, і дані в них різняться.

Водночас Рибачок зауважив, що 80% усіх українських партій є "фіктивними структурами", які існують лише на папері, а реально діють близько 20%.

За його словами, такі висновки були зроблені на основі того, що близько 100 партій взагалі не подають звіти до НАЗК, тоді як приблизно 200 партій подають до НАЗК порожні звіти. Серед партій, які подають порожні звіти, експерт назвав, зокрема, партію "Християнські соціалісти" Михайла Добкіна, "Слуга народу" Володимира Зеленського, Громадська політична платформа Надії Савченко тощо.

Водночас аналітик КВУ підкреслив, що останнім часом реєстрація нових політичних партій майже припинилася. На його думку, це спричинено тим, що, можливо, Міністерство юстиції почало застосовувати той принцип, що партії повинні збирати підписи і мати осередки в Криму, чого зараз зробити нереально. При цьому Рибачок зазначив, що коли нині з'являються нові партії, то, швидше за все, вони виникають на основі перейменування вже існуючих партій, а не реєстрації.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: