20.12.2023, 14:44

72% українців проти відставки Залужного

Опитування КМІС

43% громадян вірять у те, що між президентом Володимиром Зеленським та Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним можуть бути певні розбіжності, але 72% негативно поставилися б до відставки Головкома.

Про це свідчать дані опитуванняКиївського Міжнародного Інституту Соціології (КМІС).

За результатами дослідення, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський та очільник ГУР МО Кирило Буданов користуються високою довірою населення.

Так, серед загалом усіх респондентів 92% довіряють Залужному, 60% – Буданову (але 18% не знають його), 33% – Сирському (але 48% не знають його). 

Водночас у те, що між Зеленським та Залужним можуть бути певні розбіжності чи тертя, вірять 43% українців. Утім з них лише 8% вважають, що ситуація дуже серйозна, а решта 35% вважають ці непорозуміння не дуже серйозними. Взагалі не вважають, що є певний конфлікт – 39%, а 18% не змогли визначитися зі своєю думкою. 

Переважна більшість респондентів – 72% – негативно поставилися би до відставки Залужного. Лише 2% респондентів поставилися до цього позитивно. Ще 21% мають нейтральне сприйняття цього, а 5% не змогли сформулювати свою думку.

А серед респондентів, які довіряють Зеленському, 71% поставилися би негативно до рішення звільнити Залужного (і лише 3% поставилися би до цього позитивно).

 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: