• Головна
  • Новини
  • 5-7 доларів з кожного метра вимагали в ДАБІ у Львівській області

29.12.2019, 13:59

5-7 доларів з кожного метра вимагали в ДАБІ у Львівській області

Працівники СБУ викрили та задокументували схему вимагання та отримання неправомірної вигоди за сприяння службовцями Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області в оформленні дозвільних документів. Встановлено, що при введенні в експлуатацію об'єктів нерухомості їх власникам висувалася умова сплати грошових коштів в сумі від 5 до 7 доларів США з кожного квадратного метра за сприяння в оформленні відповідних дозвільних документів.

Про це повідомили в управлінні СБУ у Львівській області. 

До протиправної діяльності залучалося ряд посередників, які акумулювали отримані в якості неправомірної вигоди кошти та забезпечували їх подальший розподіл спільно з посадовцями.

В рамках кримінального провадження, розпочатого за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, оперативниками СБУ спільно з слідчими ДБР проведено невідкладні слідчі дії в приміщенні ДАБІ у Львівській області, а також за місцями проживання та роботи фігурантів, за результатами яких в порядку ст. 208 КПК України затримано одного з керівників органів державного архітектурно-будівельного контролю області та вилучено в нього 12 300 доларів США. Значні суми коштів, отриманих в якості неправомірної вигоди вилучено також у посередників.

Зловмисника поміщено до ізолятора тимчасового тримання, вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Заходи проводились спільно з слідчими ДБР під процесуальним керівництвом Прокуратура Львівської області.

Водночас  пресслужба прокуратури Львівської області з цього ж приводу повідомила, що у Львові затримали чиновника Стрийської міськради із 12,3 тис доларами США хабара. Затримали фігуранта слідчі ДБР спільно із оперативниками СБУ у головному офісі ДАБІ на вул. Генерала Чупринки у Львові.

За версією слідства, неправомірна вигода призначалась за безперешкодне отримання дозвільних документів на виконання будівельних робіт у нежитловому приміщені. 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: