• Головна
  • Новини
  • 45 років тому київське «Динамо» вперше виграло Кубок володарів кубків

14.05.2020, 13:11

45 років тому київське «Динамо» вперше виграло Кубок володарів кубків

14 травня 1975 року на полі стадіону "Санкт-Якоб" у Базелі (Швейцарія) футболісти київського "Динамо" вперше в історії здобули європейський клубний трофей - Кубок володарів кубків.

У фінальному матчі динамівці під керівництвом Валерія Лобановського перемогли угорський "Ференцварош" - 3:0. Перемогу "біло-синім" принесли голи Володимира Онищенка, який двічі відзначився у першому таймі, і Олега Блохіна після перерви, розповідає пресслужба ФК "Динамо" (Київ).

Тодішній президент УЄФА Артеміо Франкі після фінального поєдинку наголосив: "Давно я не бачив фіналів, де одна з команд настільки переконливо доводила би свою перевагу над суперником. "Динамо" - клуб найвищого міжнародного класу".

На шляху до фіналу "Динамо" змусило зійти з дистанції болгарський ЦСКА (1:0, 1:0), німецький "Айнтрахт" із Франкфурта-на-Майні (3:2, 2:1), турецький "Бурсаспор" (1:0, 2:0) та голландський ПСВ з Ейндховена (3:0, 1:2).

У тому ж 1975-му "Динамо" здобуло ще один трофей - Суперкубок УЄФА, обігравши переможця Кубка чемпіонів німецьку "Баварію" (1:0, 2:0). А через 11 років у Ліоні (Франція) команда Лобановського розгромила іспанський "Атлетико" (3:0) і вдруге тріумфувала у Кубку володарів кубків.

Фото: fcdynamo.kiev.ua.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: