• Головна
  • Новини
  • 4-6 вересня змагання з гірських перегонів «Гран Прі Трускавця»

18.08.2020, 20:48

4-6 вересня змагання з гірських перегонів «Гран Прі Трускавця»

Упродовж 4-6 вересня на території Дрогобицького району відбудуться  V і VI етапи чемпіонату України з гірських перегонів 2020 «Гран Прі Трускавця». Опісля, 11-13 вересня  Львівщина прийматиме ІІІ етап чемпіонату України з автоперегонів «XVIIІ Ралі Галіція».

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Особливу увагу організатори приділяють заходам безпеки. Автоперегони відбудуться лише за умови незмінної епідситуації у області, якщо ж ситуація із поширенням коронавірусу у регіоні погіршиться – змагання перенесуть.

На цьому наголосили сьогодні у Львівській ОДА під час засідання організаційного комітету з підготовки та проведення перегонів.

"Змагання можуть відбутися лише за умови дотримання усіх карантинних заходів та обмежень. Для нас важливо, аби кожен: чи то мешканець області, чи то учасник змагань, відчували себе у безпеці", - наголосив заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

Під час зустрічі під головуванням Юрія Холода та за участі представників відповідальних структур також обговорили організаційні моменти проведення чемпіонату, зокрема посилення патрулювання та дотримання громадського порядку в місцях проведення перегонів, врахування змін в розкладі руху пасажирського транспорту, тощо.

Довжина траси «Гран Прі Трускавця» близько 3 км, перепад висот – від 50 до 200 м. Гірські перегони – це автомобільні змагання, які складаються з декількох підйомів дорогою загального користування з великим перепадом висот, спеціально перекритою для іншого транспорту. Традиційні змагання з гірських перегонів відбуваються на перевалі Борислав – Східниця з 1997 року.

В автомобілі знаходиться 1 пілот, який долає трасу по пам'яті. Очікується участь 25 автомобілів з 9 областей України.

Із попередньою програмою змагань «Гран Прі Трускавця» можна ознайомитись тут.

 Заїзди ІІІ етапу чемпіонату України з автоперегонів «XVIIІ Ралі Галіція» триватимуть 2 дні, загальна довжина маршруту близько 300  кілометрів, з них 130 км спецділянок з гравійним покриттям за маршрутом:  Борислав - Східниця - Новий Кропивник - Ластівка - Ісаї - Жданівка - Старий Кропивник, а також презентаційний заїзд вулицями Борислава. У змаганнях очікується участь близько 25 екіпажів (50 осіб) з України. Змагання проводяться відповідно до вимог Міжнародної Автомобільної Федерації (FIA) згідно з регламентом, який затверджується Автомобільна Федерація України.

В ралі використовуються переважно серійні легкові автомобілі з деякими конструктивними змінами. Ралійні автомобілі поділяються на класи та групи залежно від конструктивних особливостей (тип приводу, потужність двигуна та ін.). Класифікація ралійних автомобілів затверджується FIA, однак національні федерації мають право для своїх першостей вводити додаткові класи.

Із попередньою програмою ІІІ етапу чемпіонату України з автоперегонів «XVIIІ Ралі Галіція» – тут.

Організатори змагань: управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації, Львівський обласний Автомобільний клуб.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: