27.01.2019, 12:06

27 січня відзначається День пам’яті жертв Голокосту

День, коли вжахнувся світ… 27 січня 1945 року були звільнені в’язні найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцимі…

Про це на своїй сторінці на ФБ написала лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко. І далі:  

"Людство дізналося про Голокост у всіх його найстрашніших проявах. Тільки в цьому таборі під час Другої світової війни було вбито понад мільйон людей.Людство дізналося про Голокост у всіх його найстрашніших проявах. Тільки в цьому таборі під час Другої світової війни було вбито понад мільйон людей.

Сьогодні відзначається День пам’яті жертв Голокосту. День нагадування всім нам, яка біда і яка катастрофа може спіткати людство у, здавалось би, розквіті його розвитку та прогресу… Будьте пильними! – говорить нам цей день. – Не допустіть і не дозвольте такого більше ніколи!

Нам, українцям, відомо про це, як нікому. Нам – нації, що пережила геноцид, власний Голодомор та знищення нашого народу, нашої мови, культури і сутності.

Пом’янемо сьогодні всіх невинно вбитих, схилимо голови в скорботі за ними. Хай ніколи, ніде і ні з ким більше такого не буде. Хай береже нас Господь!

Принагідно хотіла би порадити. Зараз в кінотеатрах Києва йде ретроспективний показ кінофільму «Список Шиндлера». Якщо маєте час та бажання, – сходіть, перегляньте. Безсмертний шедевр Стівена Спілберга про велич людського духу. Про те, що навіть у найстрашніші часи можна лишатися Людиною…".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: