• Головна
  • Новини
  • 12 країн ЄС дозволяють в’їзд для вакцинованих туристів з України

12.11.2021, 14:33

12 країн ЄС дозволяють в’їзд для вакцинованих туристів з України

Дванадцять країн Європейського Союзу зберегли можливість в'їзду для українців на тлі того, що Євросоюз виключив Україну із "зеленого списку".

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в низці постів у Twitter, передають Букви.

Першими зберегли можливість в’їзду для українців на тлі того, що Євросоюз виключив Україну із “зеленого списку” Кіпр, Естонія, Хорватія.

Франція також ухвалила рішення залишити кордони відкритими для українців, які пройшли повний курс щеплення вакцинами, схваленими в ЄС. 

Зберегла можливість в’їзду і Бельгія. Туди подорожі з України дозволені незалежно від мети поїздки лише за умови наявності сертифікату, що визнається країнами ЄС та Шенгенської Угоди, про повний курс вакцинації від COVID-19, здійснений вакцинами, визнаними за рішенням Європейської Комісі. 

Повноцінний  в’їзд для українців, які пройшли повний курс вакцинації також дозволоний в Нідерланди, Чехію, Австрію, Данію, Словаччину, Швецію та Ірландію.

Умови в’їзду в Нідерланди

До Нідерландів можуть вїхати громадяни, які пройшли повний курс щеплення проти COVID-19 вакциною, схваленою Європейським агентством з лікарських засобів (EMA) або Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ).

Крім уього, потрібно буде подати для огляду такі документи співробітникам прикордонної служби Нідерландів роздруковану і заповнену “Декларацію про вакцинацію від COVID-19”, доказ вакцинації, визнаний Нідерландами. А з 13 листопада 2021 року також необхідний негативний результат тесту на COVID-19.

Декларацію про вакцинацію мають заповнити усі мандрівники віком від 12 років, які прибувають з-поза меж Шенгенської зони. Діти віком до 18 років, які подорожують з вакцинованими батьками або законними опікунами, звільняються від цієї вимоги, але повинні пред’явити для огляду негативний результат тесту на COVID-19.

Сертифікат міжнародного зразка (паперовий/електронний формат у застосунку “Дія”; паперовий сертифікат з порталу “Дія” (з QR code), виданий сімейним лікарем), виданий органами державної влади України  визнаються Нідерландами та можуть використовуватися для в’їзду в країну.

Зауважимо, що жовтий сертифікат (тзв. Yellow Vaccination Book) не вважається в Нідерландах доказом вакцинації, отже його не можна використати для в’їзду в країну.

Умови в’їзду в Чехію

Громадянам України, які пройшли повний курс щеплення (вакциною, сертифікованою Європейською агенцією з лікарських засобів, а саме: Vaxzevria (AstraZeneca), Spikevax (Moderna), Comirnaty (Pfizer/BioNTech), Janssen, Covishield за умови, що після вакцинації другою дозою минуло щонайменше 14 днів

Перед в’їздом до Чехії потрібно в обов’язковому порядку заповнити в’їзний формуляр за посиланням: https://plf.uzis.cz/. Отримане на e-mail підтвердження про заповнення формуляра (роздруковане або збережене на мобільному пристрої) також необхідно показати під час прикордонного контролю.

Підтвердити вакцинацію під час прикордонного контролю потрібно: українським міжнародним ковід-сертифікатом, сформованим у мобільному додатку «Дія» (з QR кодом), його паперовим аналогом (з QR кодом) або сертифікатом, виданим в країні ЄС.

Умови в’їзду в Австрію

Австрія дозволяє українцям в’їзд без реєстрації та карантину тільки із сертифікатом про повну вакцинацію проти COVID-19 однією з таких вакцин: Comirnaty (INN) від BioNtech/Pfizer; Vaxzevria COVID-19 Vaccine AstraZeneca / Covishield від Serum Institute of India; COVID-19 Vaccine Janssen від Johnson & Johnson; mRNA-1273 Covid-19 Vaccine від Moderna; Sinopharm / BIBP SARS–CoV-2 Vaccine (Vero Cell), Inactivated, Sinovac-CoronaVac vaccine. Імунізація має бути виконана більш ніж за 14 днів до в’їзду та не раніше ніж 270 днів тому.

Підтвердженням про одужання після захворювання на COVID-19 (медична або офіційна довідка про те, що інфекція була подолана за останні 180 днів, чи медична або офіційна довідка від лікаря із зазначенням наявності нейтралізуючих антитіл, не старша ніж 90 днів), оформлена англійською або німецькою мовами.

Сертифікати вакцинації у додатку “Дія”, паперові сертифікати з порталу “Дія” з QR-кодом та паперові свідоцтва від сімейного лікаря (т.зв. жовтий сертифікат) визнаються австрійською стороною, однак, вони мають бути оформлені  виключно на англійській або німецькій мові із зазначенням кількості зроблених доз і типу вакцини.

Умови в’їзду в Данію

Для подорожей до Данії, в разі відсутності COVID-сертифіката про вакцинацію, громадянам України потрібно зробити тест на COVID-19 протягом 24 годин після прибуття до країни та самоізолюватися на 10 днів. Самоізоляція може бути припинена на основі негативного тесту на COVID-19, зробленого не раніше ніж на четвертий день після в’їзду до Данії. Сертифікат у вигляді QR-коду може бути пред’явлений у мобільному додатку або надрукований на папері.

У Данії схвалені вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech, Janssen/Johnson & Johnson, Spikevax/Moderna, Vaxzevria/Oxford–AstraZeneca.

Умови в’їзду в Словаччину

В’їзд дозволений повністю вакцинованим туристам. Окрім COVID-картки ЄС або сертифікату про щеплення, сертифікати інших країн також визнаються, зокрема в додатку “Дія”, за умови, що такий сертифікат містить необхідну інформацію  словацькою, чеською або англійською мовами.

Особа вважається щепленою, якщо минуло принаймні 14 днів, але не більше, ніж 12 місяців, після отримання останньої рекомендованої дози щеплення за встановленою схемою.

Щеплення має бути зроблене вакцинами з переліку: BioNTech і Pfizer (Comirnaty); Сучасний (Spikevax – попередня назва: COVID-19 Vaccine Moderna); AstraZeneca (нова назва Vaxzevria); Johnson & Johnson/Janssen, Pharmaceuticals (COVID-19 Vaccine Janssen; Covaxin  (від індійської компанії Bharat Biotech); Sinopharm (китайська вакцина Sinopharm); Sinovac – CoronaVac (виробництво Sinovac Biotech).

Умови в’їзду в Швецію

Швеція визнає видані в Україні цифрові сертифікати вакцинації проти COVID-19, які можуть бути перевірені та підтверджені такими ж технічними можливостями, які використовуються для підтвердження цифрових сертифікатів ЄС.

Водночас, під час в’їзду до Швеції для громадян України, у яких відсутній цифровий COVID-сертифікат України, залишається чинною вимога щодо наявності негативного результату ПЛР-тесту, тесту на антиген, LAMP, TMA на COVID-19, зроблені за 72 години до прибуття. Ця вимога поширюється на іноземців віком від 18 років.

Перелік вакцин, схвалених Швецією: Comirnaty (COVID-19 vaccine BioNtech Tozinameran), Spikevax (COVID-19 vaccine Moderna), Vaxzevria (COVID-19 vaccine AstraZeneca), COVID-19 vaccine Janssen, COVID-19 vaccine AstraZeneca/SKBio, СOVISHIELD (Serum Institute of India COVID-19 vaccine), COVID-19 vaccine BIBP/Sinopharm, CoronaVac (COVID-19 vaccin Sinovac).

Умови в’їзду в Ірландію

До Ірландії зможуть в’їжджати громадяни України, які отримали повний курс вакцинації проти коронавірусної інфекції COVID-19 препаратами, затвердженими Європейським агентством з лікарських засобів (AstraZeneca, Pfizer-BioNtech, Moderna, Johnson&Johnson). Ірландія визнає всі типи цифрових та паперових сертифікатів, які видаються Україною.

Невакциновані громадяни мають надати результат негативного ПЛР-тесту, зробленого протягом 72 годин до прибуття, або документ, який підтверджує факт, що особа вилікувалася від COVID-19 протягом останніх 180 днів. У випадках, коли подорожуючі не можуть надати негативний результат ПЛР-тесту через постійний позитивний результат після одужання, тоді позитивний результат ПЛР-тесту буде прийнятним, якщо його було зроблено не менше ніж за 11 днів і не більше ніж за 180 днів до прибуття до Ірландії.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: