07.09.2018, 18:19

"Вибори" в ОРДЛО - грубе порушення мінських угод, - МЗС

У Міністерстві закордонних справ України вважають намір провести "вибори" в так званих "Донецькій/Луганській народних республіках" ("ДНР"/"ЛНР") грубим порушенням мінських угод та заявили, що не визнаватимуть їх результати.

Про це йдеться у відповідній заяві МЗС.

Як наголошується, намір окупаційної адміністрації Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях провести так звані "позачергові вибори" ватажків бойовиків та їхніх нелегітимних представницьких органів, є грубим порушенням зобов’язання РФ як сторони мінських домовленостей.

Також у МЗС додали, що у разі проведення "виборів" в ОРДЛО, Україна та світова спільнота не визнаватиме їхні результати, які будуть "юридично нікчемними і не створюватимуть жодних правових наслідків".

Крім того, у МЗС зазначили, що такі провокаційні дії РФ свідомо підривають мінські домовленості і "будуть здатні звести нанівець наполегливі міжнародні зусилля з врегулювання ситуації на Донбасі".

"Уся відповідальність за постійне блокування та торпедування процесу мирного врегулювання покладатиметься на Російську Федерацію. Закликаємо міжнародних партнерів надати чітку оцінку таким діям Кремля та посилити політико-дипломатичний тиск на Російську Федерацію, у тому числі шляхом запровадження проти неї додаткових санкцій, аби спонукати її повернутися до виконання взятих на себе зобов’язань", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Україна в контактній групі назвала "вибори" в ОРДЛО загрозою для мінського процесу. Зокрема, представник України в Тристоронній контактній групі по Донбасу Леонід Кучма зазначав, що рішення про "вибори" в ОРДЛО не могло бути ухвалено без узгодження з РФ і висловив сподівання, що це рішення може бути переглянуто.

Зазначимо, сьогодні "народна рада "ДНР" призначила т.в.о. ватажка "республіки" Дениса Пушиліна. Крім того, "народна рада "ДНР" вирішила провести 11 листопада вибори ватажка та "депутатів".

rbc.ua

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: